SLOWenc podpira Zavod VOZIM

Projekt SLOWenc – po pamet, o katerem smo že pisali, ima poleg 13.000 km dolge poti do Mongolije v ozadju tudi dober namen. Kot prvo je njihov namen, da ozaveščajo predvsem mlade voznike, da se povsod pride, tudi če se vozi po pameti, ob enem pa s svojo potjo zbirajo tudi denarna sredstva za Zavod vozim.

Kaj je Zavod vozim?

V začetku je bil Zavod VOZIM povezan s prometno varnostjo, danes pa delujejo na področju preventive v prometu in alkoholu ter psihoaktivnih snovi, mladinskega dela in socialne integracije oseb z manj priložnostmi. Predstavljajo osebne zgodbe invalidov in poškodovancev, s katerimi želijo prispevati k spodbujanju pozitivnega in zdravega vedenja otrok in mladostnikov ter vplivati na varovalne in spodbujevalne dejavnike pred rabo alkohola in prepovedanih drog, ter spodbujajo k zdravemu načinu življenja.

Njihova vizija je pri mladih graditi varnost kot vrednoto in s tem dolgoročno zdravo in zadovoljno življenje. Poslanstvo pa temelji na strokovnosti pristopa, uporabljenih metodah in evalvaciji aktivnosti.

Njihov cilj je tudi socialna integracija, s katerim poskrbijo za psihosocialno rehabilitacijo in opolnomočenje poškodvancev. S tem želijo osebam z manj priložnostmi, poškodovancem, invaldom omogočiti, da se vključujejo v njihove programe.

Projekti

Njihova aktualna in precej odmevna projekta sta Še vedno vozim, vendar ne hodim ter Heroji furajo v Pižamah. S prvim se prometne varnosti lotevajo na drugačen, inovativen način – skozi osebne zgodbe poškodovancev v prometnih nesrečah, ki sodelujejo na interaktivnih delavnicah. Mladi tako iz prve roke pridobijo informacije o pomenu prometne varnosti, kakšni so vzroki za prometne nesreče ter možne posledice prometnih nesreč.

Drugi projekt, novejši projekt Heroji furajo v Pižamah pa je inciativa za manj voženj pod vplivom alkohola. S tem projektom so aktivirali starše, da ti pridejo ponoči, četudi v pižami, po svoje otroke in jih odpeljejo domov. Heroji namreč furajo v pižamah. Poleg so vključili tudi invalide, ponesrečene v prometnih nesrečah, ki mlade varno in brezplačno vozijo z zabav domov v kraje, kjer ni taksi služb ali organiziranega javnega prometa.

Zavod VOZIM se torej trudi, da bi mlade naučila pametne in preudarne vožnje ter tega, da se avto nikakor ne smejo usesti, če so pod vplivom alkohola ali drugih substanc.

 PODPRI PROJEKT SLOWENC – PO PAMET. POŠLJI SMS POPAMET5 NA 1919 IN DONIRAJ 5€ ZA ZAVOD VOZIM.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Prejšnji članekKatera je bila najbolj nora stvar, ki si jo naredil v svojem življenju?
Naslednji članekPripravi se na najdaljši mrk stoletja

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.