Delo na festivalu

Se kdaj sprašuješ, kako bi združil delo in zabavo? Velikokrat je tako, da smo pripravljeni delati samo zaradi vsote denarja, ki jo dobimo pri plačilu, ampak pri tem ne uživamo. Zato sva se letos s prijateljico odločili, da sprejmeva čim več priložnosti za študentsko delo in pri tem poskusiva uživati. Na začetku poletja sva na Facebooku zasledili oglas za študentsko delo na festivalu Flosfest. Delo, za katero sva se prijavili, je bilo delo v šanku. Pogoja sta bila polnoletnost in izkušnje v strežbi, kar v najinem primeru ni bila težava.

Flosfest

Flosfest je študentski festival, ki ga organizira Klub Zgornjesavinjskih študentov. Prizorišče je postavljeno v majhno vas Ljubno ob Savinji. Letos je potekal 26. in 27. julija, med glavnimi izvajalci pa so bili Parni valjak, Siddharta, Pop Design in Kingston. Na festivalu pa so v preteklih letih nastopili že Big Foot mama, Tabu, Ines Erbus, S.A.R.S., Crvena Jabuka, itd. Flosfest leži na idealni lokaciji ob reki Savinji, kar pomeni, da v vročih poletnih dneh ne manjka ohladitve. Prav tako pa je študentsko primerna cena festivalske karte, ki vključuje tudi kampiranje.

Publika na Flosfestu 2019.

 

Ostali sva na budgetu

Takoj po videnem oglasu sva s prijateljico zgrabili priložnost ter poslali svoja CV-ja. Glede na to, da sva se prijavili med prvimi, sva delo dobili. Poleg plačanega dela sva imeli na festivalu všteto tudi brezplačno kampiranje, festivalsko karto, pijačo in dva bona za hrano. V treh dneh je vsaka od naju porabila 20€. Večina denarja je šla za bencin, ostalo pa za jutranjo kavo in zajtrk.

Hladno pivo, dobra družba in delo

Organizatorji so se potrudili po najboljših močeh, da bi nam, kelnarjem, olajšali delo in nas pri tem še spodbujali k zabavi. Dnevno sva delali približno 8 ur, zato nama je ostalo dovolj časa za počitek in raziskovanje okoliških krajev. Ljubno ob Savinji spada pod Štajersko, zato sva s kolegico pričakovali, da bova spoznali prijetne ljudi in popili veliko hladnega piva – nisva se motili?. Edina težava, na katero bi lahko naleteli, bi bila utrujenost. Vendar se je to dalo rešiti s počitkom pred šotorom pred začetkom dela.

Moški in ženska, ki nazdravljata s pivom

Koncerti

Imeli sva VIP pogled na oder. Nihče naju ni zrinjal, polival ali nama tečnaril. Edina težava je bila, da sva kdaj pozabili, da sva tam, ker morava dejansko delati in ne za to, da bi uživali v koncertih. Koncerti so bili super in res je bil privilegij, da sva lahko obenem delali in poslušali znane bande.

Če si tudi ti želiš doživeti podobno izkušnjo, ti svetujem, da pridno spremljaš različne slovenske festivale na družabnih omrežjih. Mogoče zaslediš oglas za ponujeno študentsko delo in svetujem ti, da ga sprejmeš brez zadržkov. Vsaka izkušnja šteje, sploh pa taka, ki ti ponuja nova poznanstva, zabavo in konec koncev, tudi denar.

 

Prejšnji članek25 let Prijateljev: Si želiš vstopiti v njihov svet?
Naslednji članekAli morski pes res lahko zavoha že kapljico krvi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.