Dobro plačana služba in potovanja? Mi smo za!

So potovanja tvoja strast, vendar zanje ne najdeš časa zaradi stresnega delovnega urnika? Imamo dobro novico – dandanes lahko združiš delo in potovanja na več različnih načinov in pri tem tudi dobro zaslužiš. Zate smo ustvarili seznam služb, s katerimi lahko prepotuješ cel svet in od tega odneseš veliko več kot samo denar.

1. Tolmač ali prevajalec

Ta poklic ima prednost potovanja po svetu, saj prevajalci ali tolmači lahko uporabljajo svoje jezikovne spretnosti v tujini. Po podatkih ameriškega Urada za statistiko dela je bila povprečna plača za prevajalce in tolmače za leto 2017, 41 580 € na leto. Tisti, ki imajo kariero, specifično za določeno panogo (na primer znanstvene ali vladne službe), lahko ciljajo na višje plače.

2. Načrtovalec srečanj

Tovrstni načrtovalci morajo koordinirati dogodke, konvencije in druga srečanja od urejanja dostave hrane do lokacije. Pogosto imajo priložnost potovati, da se udeležijo dogodkov, ki jih organizirajo. Mogoče ni najboljše plačan poklic, vendar ima druge prednosti – v celoti plačana potovanja. Zahteve po poklicu pa so vedno višje.

Zapisovanje v koledar.

3. Tuji učitelj angleščine

Učenje angleščine v tujini je odlična priložnost za ljubitelje potovanj, saj jim nudi priložnost spoznavanja novih držav, kultur in ljudi. Plača je odvisna od izkušenj posameznika in države, v kateri dela. Mesečne plače se lahko dvignejo do 4400 €. Dandanes so najboljše plačane službe učenja angleščine na srednjem vzhodu in v Aziji.

4. Potovalni bloger ali pisatelj

Dandanes je to sanjski poklic mladih. Področje je kar tekmovalno, in čeprav ti nudi možnost potovanj, to ni lahka služba – je kar naporna in vzame veliko časa. Profesionalni blogerji lahko zaslužijo ogromno, lahko pa tudi ne. Vendar če pravilno zgradiš svojo blagovno znamko, lahko dobiš vse vrste neverjetnih bivanj v hotelih in zanimive priložnosti za potovanja.

Dekle na letališču.

5. Vladni diplomat

Diplomat je strokovnjak, ki ga imenuje država. Diplomat zastopa državo pošiljateljico in vodi diplomacijo v tujini. Diplomati so pogosto imenovani za dve do tri leta, vendar je odvisno tudi od njihovega položaja in izkušenj. Tako kot pri večini zaposlitev, tudi tu velja, da višje, kot si rangiran, več zaslužiš. Višji diplomati lahko zaslužijo več kot 88 000 € na leto.

6. Zoolog ali biolog za prostoživeče živali

Tovrstno delo večinoma zajema terenske raziskave (če niso v laboratoriju), kar lahko zaposlene popelje na najodročnejše kraje na svetu. Če si želiš dober položaj, moraš investirati v svojo izobrazbo, saj so pogosto zahtevani doktorati. Povprečne letne plače se gibljejo okoli 53 300 €.

Slonji mladič se spušča v vodo.

7. Logistik

Logistiki so odgovorni za dobavno verigo organizacije, od dobavitelja do potrošnika. Če delaš v podjetju z mednarodno dobavno verigo, lahko pričakuješ, da boš zaradi službe kar pogosto potoval. To rahlo dolgočasno delo je dobro plačano. Povprečna letna plača je kar visoka, vendar je odvisna od izkušenj in izobrazbe.

8. Inštruktor potapljanja

Če te potapljanje in potovanja zanimajo, potem je delo inštruktorja lahko odlična priložnost, saj združi oboje. Lahko imajo fiksno službo ali pa zaslužijo na potop/učenca. Njihove plače so odvisne tudi od tega, kje delajo – nekateri zaslužijo 440 € na mesec, drugi pa 3500-5300 €.

Potapljanje

9. Stevardesa

Stevardese (tudi piloti) niso plačane samo za potovanje po svetu, ampak prek svojih letalskih družb prejemajo tudi nore popuste ali brezplačne ugodnosti. Plače se razlikujejo glede na letalske prevoznike – nizkocenovni plačajo veliko manj, kot srednji ali luksuzni. Stevardese tako lahko zaslužijo med 22 000 € do 70 500 € letno.

Prejšnji članekVse večji porast spletnih goljufij
Naslednji članekSubvencionirani jezikovni tečaji za študente v stiski

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.