Evropska sredstva za zaposlovanje mladih

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) bo letos v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike ponudil pomoč brezposelnim mladim do vključno 29. leta. Pomoč se izvaja pod operacijo »Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD«.

JSKD pomoč ponuja v obliki:

  • Brezplačnih dopolnilnih izobraževanj mladih za delo v kulturi. Razpisanih je 55 mest. V vzhodnih regijah 33, v zahodnih 22. Torej bo brezplačno udeležbo na izobraževanju prejelo 55 mladih posameznikov. Izobraževanja so različna, od kreativnega pisanja, do instrumentalne in lutkovne šole ter upravljanje ekonomike v kulturi. Vsak modul bo izveden, če bo nanj prijavljenih najmanj 5 kandidatov.
  • Subvencij delodajalcem za zaposlitev mladih na področju kulturnih dejavnosti. Okvirna vrednost za leto 2020 je 285.000,00 €, razpisanih pa je 55 subvencij – 33 v vzhodnih regijah in 22 v zahodnih regijah.

Če te zanima delo v kulturi oziroma na kulturnem področju ali pa si delodajalec, ki bi rad zaposlil mladega do 29. leta starosti v kulturnem društvu, javnem ali zasebnem zavodu ali knjižnici, se do 27. 3. 2020 prijavi na spletni strani JSKD, kjer najdeš tudi podatke o brezplačnih izobraževanjih in obrazec za prijavo.

Prejšnji članekTuji dogodki, ki so bili odpovedani zaradi covid-19
Naslednji članekAli polna Luna vpliva nate?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.