Kako si razporediti delovni čas med korona krizo?

Ali imaš težave z razporejanjem delovnega ali študijskega dela v času korone? Si na koncu tedna utrujen in do novega začetka tedna ne zbereš dovolj moči? Rešitev je, da si delovne dni in vikende porazdeliš drugače. Če delaš od doma ali pa imaš fleksibilen delovni čas, je to zate odlična rešitev.

Začaran krog

Služba in šola se začneta s ponedeljkom, nato pa sledi pet zaporednih delovnih dni. Petek je čas za počitek, vendar je skoraj nemogoče čez vikend nabrati toliko energije, kot si jo porabil čez delovne dni. Dva dneva vikenda sta premalo – v soboto cel dan počivaš in lenariš, v nedeljo pa te že psihično skrbi priprava na nov teden. Dva prosta dneva v tednu občutiš bolj kot en dan, zato se torej ob ponedeljkih velikokrat ne počutiš dovolj spočitega.

Kaj lahko narediš?

Kako si torej razporediti teden, da boš imel vseh sedem dni občutek zagona, motivacije, sproščenosti in spočitosti? Če v svojem normalnem tednu zamenjaš nedeljo in sredo, dobiš prenovljen teden, ki se imenuje vikend sreda. Kar pomeni, da boš imel v ponedeljek le še dva delovna dneva do »sobote«. Od srede naprej pa le še tri delovne dneve do »nedelje«.

Tedenski razpored
Posnetek zaslona: Weekend Wednesday

Prednosti

  • Stopnja produktivnosti ne pada. Po dveh dneh napornega dela si privoščiš počitek, napolniš baterije in se nato v četrtek odpraviš nazaj v službo za nadaljnje tri dni.
  • Občutek spočitosti. Če poskusiš ta sistem, se ti bo zdelo, da imaš več prostih dni kot prej, kar pa vpliva tudi na stopnjo spočitosti.
  • Proste srede. Če hodiš v hribe, v fitnes, na vadbe ali tečaje, kjer je vedno preveč ljudi, to zdaj ne bo več problem. Na tečaj ali vadbo se odpravi v dopoldanskih urah, ko ne bo veliko ljudi.

Seveda sistema vikend sreda nimamo možnosti prakticirati vsi, ampak če si med tistimi srečneži, ki si lahko prilagodijo urnik, se splača poskusiti ?.

Prejšnji članekKus – kus, idealna sestavina za lahke in enostavne jedilnike!
Naslednji članekKončno prihajajo novi filmi! Septembra v kinih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.