Končno prihajajo novi filmi! Septembra v kinih

S septembrom se v kinodvorane vračajo novi filmi. Po nekaterih informacijah naj bi se odprli tudi vsi večji kinematografi po Sloveniji. Z določenimi ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni, seveda. A to zdaj ni pomembno, saj nas zanimajo samo filmi. Kateri filmi izidejo v prvih nekaj tednih, komu bodo všeč in katere si oglej, preden greš v kino.

Lassie

Eden najbolj znanih psov v zgodovini se vrača na velike ekrane. Prijateljstvo fanta in škotske ovčarke Lassie doleti na oviro, ko se morajo z družino preseliti v stanovanje, kjer psi niso dovoljeni. Lassie dodelijo grofu, od koder pobegne in začne iskati svojega najboljšega prijatelja.

Film ti bo všeč, če si gledal: Pasji smisel življenja, Marmaduke, Čivava z Beverly Hillsa, Beethoven in Lassie.

Osebna zgodovina Davida Copperfielda

Po zgodbi pisatelja Charlesa Dickensa prihaja svež pogled na zgodbo Davida Copperfielda. V 19. stoletju spremljamo zgodbo mladega fanta, ki počasi odkriva svoj talent za pisanje in pripovedovanje. Dickens naj bi tragikomično zgodbo napisal po svojih izkušnjah in življenju. V filmu pa zaigrajo Dev Patel, Hugh Laurie, Peter Capaldi in Tilda Swinton.

THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD | Official Trailer | Searchlight Pictures

Film ti bo všeč, če si gledal: Emma, Stalinova smrt.

Radioaktivna

Oskarjevka Rosamund Pike zaigra Marie Curie, ki je bila prva dobitnica Nobelove nagrade. Film je resnična zgodba o znanstvenici, ki je odkrila dva nova kemijska elementa, polonij in radij. Življenje, ki ga je zapolnila borba z družbo in revolucija, ki je spremenila življenje mnogim po njej. Pod film se je podpisala Marjane Satrapi, ki je ustvarila Perzepolis.

Radioactive – Official U.S. Trailer | Prime Video

Film ti bo všeč, če si gledal: Teorija vsega, Vojna električnih tokov, Viktorija in Abdul.

Tenet

Christopher Nolan se vrača v velikem slogu in nam predstavlja film Tenet. John David Washington zaigra v vlogi moškega, ki pozna le to besedo, TENET. Z njo se prebija skozi prostor, čas in misijo, ki se dogaja izven realnosti.

TENET - NEW TRAILER

Film ti bo všeč, če si gledal: Izvor, Memento, Medzvezdje, Vdove in Looper.

Besen

Russell Crowe kot psihično nestabilen nasilnež, ki se spusti v neumen prepir z udeleženko prometa. Prepir tako eskalira, da se spremeni v zasledovanje, boj za življenje in morilski pohod. Psihološki triler je nemilosten ter nepredvidljiv.

BESEN | Napovednik | V KINU OD 10. SEPTEMBRA

Film ti bo všeč, če si gledal: Norenje, Noč čarovnic, Igra in Ko pokliče tujec.

Mulan

Predelave Disneyeve risanke o mladenki Hua Mulan, ki si želi obraniti družinsko čast in se zamaskirana v vojaka odloči boriti proti napadalcem. Na tem potovanju se preobrazi v izjemno bojevnico in pridobi spoštovanje celotne države, obenem pa ugotovi, da njena notranja moč nima meja.

MULAN | Napovednik | V KINU OD 10. SEPTEMBRA

Film ti bo všeč, če si gledal: Mulan, Veliki zid, Wonder Woman, Yentl in Zlatolaska.

Ostržek

Režiser Matteo Garrone nam bo skupaj z oskarjevcem Robertom Benignijem predstavil brezčasno klasiko. Ta naj bi bila veliko boljša kot Benignijeva različica izpred dvajsetih let. Zgodbo že vsi poznamo zato o Ostržku ne bomo preveč govorili.

Ostržek — napovednik

Film ti bo všeč, če si gledal: Ostržek (kateri koli)

Prvič narazen

Drugi del najstniškega fenomena o Tessi in Hardinu. Medtem ko Hardin zahaja na pota slabih navad, se Tessa pripravlja na pripravništvo pri založbi. Kljub stiskam in nesporazumom, ki sta jih imela, se fant in punca ne želita ločiti.

PRVIČ NARAZEN | After We Collided | NAPOVEDNIK | V KINU OD 17. SEPTEMBRA

Film ti bo všeč, če si gledal: Prvič, Somrak, 50 odtenkov sive.

King’s Man: Začetek

Spoznali bomo začetek agencije King’s Man in istoimenskih filmov v režiji Matthewa Vaughna. V času vojne, ko se skupina tiranov in kriminalcev bori za prevlado v svetu, mora en sam človek poskrbeti za to, da jih ustavi. V filmu bodo zaigrali Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Daniel Bruhl, Charles Danec in Djimon Hounsou.

KING'S MAN: ZAČETEK | Napovednik #1 | KMALU V KINU!

Film ti bo všeč, če si gledal: Kingsman: Tajna služba, Kingsman: Zlati krog,

Grenlandija: Poslednje zatočišče

Gerard Butler in režiser Ric Roman Waugh sta ponovno združila moči v tem spektaklu katastrofe. Svetu sledi apokaliptično uničenje, družina pa se bori za obstanek, ki jo čaka edino le na Grenlandiji. Upanje, stiska in človek v kritični situaciji so tisto, kar nam bo ponudil ta film.

GRENLANDIJA: POSLEDNJE ZATOČIŠČE | Napovednik | V KINU OD 8. OKTOBRA!

Film ti bo všeč, če si gledal: Geovihar, Dan po jutrišnjem, Armagedon, Zadnji udarec.

Antebellum: Zlo v meni

Triler sledi avtorici Veronici Henley, ki je ujeta v groznem navideznem svetu, hkrati pa mora razkriti zastrašujočo skrivnost. Janelle Monae bo zaigrala v filmu režiserja Gerarda Busha in Christopherja Renza, ki naj bi prinesel novo filmsko ustvarjalnost.

ANTEBELLUM ZLO V MENI | Napovednik | KMALU V KINU

Film ti bo všeč, če si gledal: Zbeži!, Mi, Koča in Tisto.

Skrivni vrt

Klasična in vsem poznana zgodba je spet dobila predelavo, tokrat s strani Marca Mudena, ki je producent filmov Harry Potter in Medvedek Paddington. Mary je devetletna deklica, ki zaradi kolere izgubi svoja starša. Pošljejo jo k sorodniku, ki ga nikoli ni poznala, on sam pa veliko potuje. Na dvorišču njegove vile najde vrata v skrivni vrt, ki ji spremeni življenje.

SKRIVNI VRT | napovednik #1 | KMALU V KINU!

Film ti bo všeč, če si gledal: Alica v ćudežni deželi, Skriti vrt, Nanny McPhee.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako si razporediti delovni čas med korona krizo?
Naslednji članekTestirali cepivo, ki bi ga v enem tednu lahko imela cela Slovenija
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.