Kdo po novem vodi Mladinski svet Slovenije?

Na spletni seji Zbora Mladinskega sveta Slovenije (MMS) je bilo izvoljeno novo vodstvo. Za predsednika MSS je bil izvoljen 28-letni Miha Zupančič, kandidat Zveze študentskih klubov Slovenije (ŠKIS), s predsedniškega mesta se je po dveh letih vodenja poslovila Anja Fortuna z Zveze slovenske podeželske mladine. Novi mandat vodstva se pričenja decembra letos, trajal bo dve leti.

Kaj sploh je Mladinski svet Slovenije?

Je krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju. Pod svojim okriljem združuje mladinske organizacije z različnimi interesnimi, nazorskimi ali političnimi usmeritvami.

young man
Mladinski svet Slovenije zagovarja interese mladih.

Njegov ključni namen je zagovarjanje interesov mladih in spodbujanje sodelovanja mladih pri oblikovanju politik, ki pomembno vplivajo na njihovo življenje in delo. V tej vlogi prispeva k oblikovanju mladim prijaznega okolja, v katerem se ti lahko razvijajo v avtonomne, odgovorne, solidarne in aktivne posameznike ter člane družbe. V ožjem smislu si prizadeva za izboljšanje položaja mladih kot posebne družbene skupine.

Prav tako je MMS nacionalni zastopnik na evropskem nivoju – član Evropskega mladinskega foruma je že od njegove ustanovitve leta 1996.

Tudi nove podpredsedniške funkcije v MMS

V MMS so se poleg predsedniške spremenile tudi podpredsedniške funkcije – te so prevzeli naslednji predstavniki mladinskih organizacij:

  • Podpredsednik za mednarodno sodelovanje je postal Patrik Bole (Mladi forum SD).
  • Podpredsednik za mladinsko delo in neformalno izobraževanje je postal Janez Jani Majes (Zveza tabornikov Slovenije).
  • Podpredsednik za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni je postal Peter Merše (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov).
  • Podpredsednica za trajnostni razvoj je postala Nina Rogelj Peloza (Mladinska zveza Brez izgovora).
  • Podpredsednik za mladinske politike je postal Anton Žan Uranc (Mlada Slovenija).

V Nadzorni odbor MSS so bili izvoljeni: Nejc Brence (Slovenska demokratska mladina) za predsednika in Anja Mager (Zveza slovenske podeželske mladine) ter Vid Jereb (Mladi forum SD) za člana Nadzornega odbora.

Mladinski svet Slovenije želi …

… da so mladi kot posamezniki in člani družbe avtonomni, sposobni odločati in upravljati svoje življenje, da so solidarni, dejavno skrbijo za druge, odgovorni, sposobni prevzemati posledice svojih odločitev, angažirani, da poskušajo živeti v skladu s svojimi vrednotami in podpirajo ideale, ki se jim zdijo pomembni.

Prejšnji članekHuawei MateBook X Pro: prenosnik, usmerjen v prihodnost!
Naslednji članekV Vietnamu zasegli več kot 340 000 »recikliranih« kondomov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.