V Vietnamu zasegli več kot 340 000 »recikliranih« kondomov

V Vietnamu so policisti prejšnjo soboto zasegli več kot 340 000 rabljenih kondomov med racijo v skladišču v provinci Binh Duong. Kondomi so bili očiščeni in zapakirani za nadaljno prodajo v južni provinci. Vreče s kondomi so bile težke skoraj 370 kilogramov. Kaj je privedlo do racije ni znano, naj bi pa policisti prejeli prijavo domačina.

Med racijo je bila aretirana ženska Pham Thi Thanh Ngoc, ki je oblastem povedala, da je od neznane osebe prejemala mesečno dostavo in bila plačana 17 centov na dva kilograma rabljenih kondomov. Policistom je povedala, da je kondome »reciklirala« s postopkom vrenja, sušenja in preoblikovanja z uporabo lesene proteze.

Policijski uradnik zbira dokaze, zapakirane v vreče, za prodajo v provinci Binh Duong v Vietnamu
Policijski uradnik je ta mesec zbiral dokaze, zapakirane v vreče za prodajo, v provinci Binh Duong v Vietnamu.
vir: Vietnam Television, via The New York Times

Provinca Binh Duong je polna industrijskih con, kjer tovarne proizvajajo potrošniško blago tako za izvoz kot domačo potrošnjo. Kako dolgo je ta »proizvodnja« delovala in koliko kondomov je bilo prodanih, ni znano.

Anh Nguyen, porodničar iz Dak Laka, je dejal, da je recikliranje uporabljenih kondomov zelo nevarno za družbo. »Z dobičkom se lahko širijo prenosljive bolezni, kot so sifilis, gonoreja in HIV.«

Strokovnjaki pravijo, da recikliranja kondomov v razvitih državah ni zaslediti in da je nemogoče pripraviti kondom za večkratno uporabo.

VIRThe New York Times
Prejšnji članekKdo po novem vodi Mladinski svet Slovenije?
Naslednji članekArheologi v Libanonu odkrili najstarejšo prešo za pridelovanje vina

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.