Nova sredstva za zaposlovanje mladih iz vzhodne Slovenije

Danes, 14. februarja, je Zavod RS za zaposlovanje objavil javno povabilo, ki delodajalcem znova omogoča, da za nedoločen čas s pomočjo subvencije zaposlijo brezposelne mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.

Od Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so namreč pridobili dodatna sredstva v vrednosti 3 milijone evrov za trajno zaposlovanje brezposelnih mladih iz vzhodne kohezijske regije. Sredstva so v celoti zagotovljena iz slovenskega proračuna.

V program so vključeni mladi, ki še niso dopolnili 30. leta starosti in so prijavljeni v evidenci brezposelnih. Na javnem povabilu izbrani delodajalci lahko pridobijo subvencijo 5.000 evrov za zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas.

Delodajalci lahko od 20. 2. 2020 od 10.00 znova oddajo ponudbo tudi za trajno zaposlovanje mladih s stalnim prebivališčem v vzhodni SlovenijiPonudbo oddajo v elektronski obliki na portalu za delodajalce Zavoda za zaposlovanje. Ponudbe na javno povabilo lahko še naprej oddajo tudi delodajalci, ki nameravajo zaposliti mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. Obe javni povabili sta odprti do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31. 3. 2020, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev.

Program zaposlovanja brezposelnih mladih je očitno zelo uspešen. V obdobju med letoma 2017 in 2019 je bilo v programe trajnega zaposlovanja vključenih skoraj 5200 mladih iz vzhodne in zahodne Slovenije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.