EDI – uradna evidenca študentskega dela je končno tu!

Že pred časom smo pisali o vzpostavljanju javne in uradne evidenco študentskega dela – EDI, ki omogoča dokazovanje pridobljenih izkušenj v okviru študentskega dela. Omenjeni portal pa je končno ugledal luč sveta, saj od 10. februarja 2020 dalje lahko dostopamo in brskamo po podatkih o opravljenem študentskem delu od prejšnjega poletja naprej.

V evidenci študentskega dela lahko tako najdeš vse delovne izkušnje, ki so bile pridobljene s študentskim delom od junija 2019 naprej. Ne glede na to, pri katerem delodajalcu ali preko katerega študentskega servisa je bilo delo opravljeno, so vsa opravljena študentska dela dostopna na enem mestu.

Študentska organizacija Slovenije je s pomočjo sofinanciranja Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije razvila sistem, ki dijakom in študentom omogoča izpis delovnih izkušenj in kompetenc, ki so bila razvita s študentskim delom. Dijaki in študenti lahko izpis izvozijo in natisnejo ter tako svojemu življenjepisu dodajo uradno dokazilo o opravljenem delu pri iskanju prve zaposlitve. Evidenca študentskega dela je uradna evidenca, ki jo s pooblastilom, podanim v Zakonu o urejanju trga dela, vodi Študentska organizacija Slovenije.

Podatki za dijake in študente so na voljo 15 let od opravljenega študentskega dela. Do baze lahko dostopaš preko povezave e-di.si, vpišeš pa se zelo preprosto s svojo EMŠO in davčno številko.

Evidenca delovnih izkušenj se seveda nenehno nadgrajuje, zato lahko svoja vprašanja, pripombe, priporočila in ideje posreduješ na e-mail naslov edi@studentska-org.si.

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

VIRE-di.si
Prejšnji članekTestiranje jedrskega orožja pripomoglo k odkrivanju ponarejenih viskijev
Naslednji članekNova sredstva za zaposlovanje mladih iz vzhodne Slovenije

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.