Vzpostavlja se evidenca študentskega dela

Študentsko delo je več kot le zaslužek, je tudi način, da najdeš svoje interese, raziščeš trg dela in se ustališ tam, kjer se najbolje počutiš. Kaj ne bi bilo dobro, če bi lahko dijaki in študentje, ki opravljajo raznovrstna dela, svoje izkušnje in predvsem kompetence nekje zabeležili in se z dokazovanjem slednjih pri iskanju zaposlitve ne bi rabili beliti glave? No, sedaj bo to mogoče!

Študentska organizacija Slovenije namreč  vzpostavlja javno in uradno evidenco študentskega dela – EDI, ki omogoča dokazovanje pridobljenih izkušenj v okviru študentskega dela. Dijaki in študenti bomo lahko na enem mestu pridobili podatke o opravljenem delu, ob tem pa bomo lahko določili tudi, katere kompetence smo z delom pridobili. Ne glede na to, pri katerem delodajalcu in ne glede na to, preko katerega študentskega servisa je bilo delo opravljeno, bodo podatki na voljo za izpis ali izvoz.

Podatki bodo na voljo tudi Zavodu RS za zaposlovanje, če se tja prijaviš kot iskalec zaposlitve ali brezposelna oseba. S tem bo ZRSZ lažje posredoval delo, ustrezno izkušnjam in željam iskalca zaposlitve.

V bazi se bodo zbirali podatki od sredine leta 2019 naprej.

Podatki o opravljenem študentskem delu bodo v aplikaciji na voljo 15 let od opravljenega študentskega dela.

Na tak način si izboljšaš zaposlitvene možnosti kot mlad iskalec zaposlitve, izboljšuje pa se tudi ozaveščenost mladih in delodajalcev o kompetencah pridobljenih z začasnim in občasnim delom, spodbuja se mlade k pridobivanju kompetenc, ki so iskane na trgu dela ter okrepi se sodelovanje deležnikov na trgu dela, kar je tudi namen evidence.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Več informacij na spletni strani MDDSZ-ja.

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

VIRMDDSZ
Prejšnji članekRazpis za nagradno štipendijo Rotary kluba Ljubljana
Naslednji članekNE! kajenju

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.