Hofer študentsko delo: Preverili smo, ali dvig plač v podjetju HOFER velja tudi za študente

Prodajalka držo škatlo izdelkov
Foto: on hofer

V podjetju HOFER ob koncu vsakega koledarskega leta analizirajo plače svojih zaposlenih in tudi letos so se po analizi odločili za dvig. Nekateri prodajalci bodo prejeli tudi do 15 odstotkov višje plačilo.

Prodajalec začetnik bo letos prejel skoraj 200 evrov bruto na mesec več, tisti v najvišjem razredu bo imel 1.944 evrov bruto mesečne plače za 40-urni delovni teden. Plače so se zvišale tudi zaposlenim v logistiki in upravi.

Poleg višjeplače še druge ugodnosti

Pisarna s šestimi delavci za računalniki
Foto: on hofer

V HOFER-ju, ker je več kot 2000 zaposlenih, so letos zvišali tudi višino regresa iz 1700 na 1800 evrov. Poleg tega bodo višji maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano (7,96 evrov na dan, prej 6,12), decembrska nagrada za poslovno uspešnost (300 evrov bruto, prej 240) in vplačevanje v 2. pokojninski steber (420 evrov na leto, prej 360).

Krajši delovnik z višjo plačo od minimalne

Zaposlena na viličarju v skladišču
Foto: on hofer

Zaposleni se lahko vključijo v »HOFER (po)polni delovni čas«, kar pomeni, da se zaposlijo za krajši, povprečno 30-urni delovnik, ob tem pa uživajo ugodnosti zaposlitve za polni delovni čas. Med drugim to pomeni polno pokojninsko dobo in regres.

Prodajalke in prodajalci bodo letos za zaposlitev s 30-urnim delovnim tednom v najvišjem plačilnem razredu prejeli 1.458 evrov bruto. Ta znesek za je za petino večji od slovenske minimalne plače za polni delovni čas. V HOFER-ju imajo zaposleni sicer že od vstopa na slovenski trg višje plače od minimalne.

Višja urna postavka za študente v Hofru

Prodajalna Hofer
Foto: on hofer

Z letošnjim dvigom plač zaposlenim se je zvišala tudi urna postavka za študente. Študentje so bili prej plačani 8 evrov na uro, od januarja pa urna postavka znaša 8,5 evra, so nam povedali pri trgovcu HOFER.

Ob tem so pojasnili, da njihov poslovni model zaposlovanja temelji predvsem na rednih delovnih razmerjih. Delo prek študentske napotnice pa je izjema, s katero mladim omogočijo prve izkušnje v trgovski panogi. Mnogi študenti se tako odločajo za študentsko delo v Hofru.

Prejšnji članekZakon o tujcih bi prinesel hitrejšo izdajo dovoljenj za prebivanje
Naslednji članekAli vam alergije uničujejo spomladansko čiščenje? Rešitev je iRobot Roomba.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.