Šef, rad bi povišico

Veliko nas ob študiju tudi dela za dodaten zaslužek. Ta pa ni vedno številka s tremi ničlami. Vsi si želimo z denarjem kam iti, kaj kupiti ali za nekaj pomembnega.

Pri temu ti lahko pomaga višja plača. Trenutno je minimalna urna neto postavka za študente 4,89 €. Ta številka se spreminja, a nikoli za veliko. Če si delaven, priden in se razumeš s sodelavci in nadrejenimi, pa je tu dodatna možnost.

Pri sebi si pripravi spisek stvari, zakaj bi si zaslužil višjo urno postavko. Stvari kot delavnost, prijaznost, pridnost, točnost in prilagodljivost. To so stvari, ki govorijo tebi v prid. Če se razumeš s sodelavci in nadrejenimi, ki vse to opazijo, pa še boljše.

Tako pripravljen pojdi do svojega šefa. Vprašaj, če si lahko vzame pet minut časa in lahko začneš. To si vzemi kot malo predstavitev. Naslov, uvod, vsebina in zaključek. Svoje si povedal in sedaj čakaš na odgovor.

Lahko imaš srečo in zaključita hitro in uspešno. Vseeno pa bodi pripravljen na kakšna vprašanja. Kolikšno povišico si imel v mislih? Kaj bom imel jaz kot nadrejeni od tega?
Pripravljen bodi tudi na možno pogajanje glede višine urne postavke. Bodi vzdržen in ne popuščaj. A vse v meji normalnega, da ne pride do nepotrebnega prepira.

Srečno in veliko lepih trenutkov ob zapravljanju zasluženega denarja.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSlovenska noir detektivka Jezero premierno na sarajevskem filmskem festivalu
Naslednji članekTudi ti lahko rešiš Rubikovo kocko

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.