Slovenska noir detektivka Jezero premierno na sarajevskem filmskem festivalu

Priljubljena kriminalka Tadeja Goloba, Jezero, je nedvomno eden največjih bestsellerjev v Sloveniji zadnjih nekaj let. Napeto dogajanje, ki ga spremljajo in dopolnjujejo slikoviti opisi in razgibani dialogi, pa je bilo odlična podlaga za kriminalno serijo Jezero, ki je nastala v produkciji RTV Slovenija.

Kriminalno noir serijo so pričeli snemati decembra lani, na male zaslone pa prihaja v drugi polovici decembra 2019. Serija bo obsegala 6 daljših epizod, ki bodo dosledno uprizarjale dogajanje opisano v istoimenski knjigi Tadeja Goloba.

Čeprav bomo gledalci na serijo morali počakati do zime, so imeli obiskovalci sarajevskega filmskega festivala srečo in čast, da so si lahko premierno ogledali prvi dve epizodi. Festivala sta se udeležila tudi Sebastian Cavazza, ki v seriji igra lik Tarasa Birse, ter Nika Rozman, ki igra nadobudno Tarasovo sodelavko Tino. Prav tako se je premierne uprizoritve udeležil tudi režiserski tandem, ki ga sestavljata Klemen Dvornik in Matevž Luzar.

Dogajanje v seriji zvesto sledi dogajanju v knjigi, nadaljevanka pa je bila snemana v idiličnem Bohinju, v Ljubljani in v njeni okolici. Vsaka epizoda se seveda po vzoru ameriških nadaljevank konča s cliffhangerjem, zato gledalci komaj čakajo na naslednjo epizodo. Kako bo inšpektor Taras Birsa v otožnem vzdušju reševal nerešljiv primer, pa si bomo na televizijskih zaslonih lahko ogledali kmalu. Do decembra pa si lahko ogledate trailer nadaljevanke. 

Kaj pa ti, že komaj čakaš?

Prejšnji članekNatečaj Falling walls lab Ljubljana 2019
Naslednji članekŠef, rad bi povišico

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.