Slovensko gospodarstvo odpira svoja vrata za mlade

0
Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Izbira poklica je za mlade velik izziv, sploh zato, ker se o tem odločajo že na koncu osnovne ali srednje šole. Predstavlja pa tudi veliko priložnost za podjetja, da mladim predstavijo svoje delovno okolje kot možnost za delo v prihodnosti.

Gospodarska zbornica Slovenije (v sodelovanju z Zavodom RS za Zaposlovanje, Zavodom za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje) v ta namen v četrtek, 29. novembra organizira Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Dogodek je namenjen osnovnošolcem, dijakom in nenazadnje tudi staršem, ki želijo pridobiti vpogled v prihodnost in možne poklice, ki jih lahko opravljajo. Na dogodku se bo predstavilo več kot 120 podjetij iz različnih gospodarskih dejavnosti – mladi bodo lahko spoznali delovne procese ter naravo in pogoje dela v konkretnem delovnem okolju.

Pomembno je, da je mladina informirana o dogajanju na trgu dela in o možnostih, ki jih imajo pri ustvarjanju svoje poklicne poti. Dan odprtih vrat mladim približa podjetja in poklice ter jim olajša odločanje o nadaljnjih kariernih usmeritvah. Še posebej je to pomembno za poklice, pri katerih primanjkuje kadra.

Letošnji Dan odprtih vrat bo potekal 29. novembra, s pričetkom ob 16:30 uri. Takrat bo več kot 120 podjetij odprlo svoja vrata. Na spletni strani odkrijsvojtalent.si si lahko prebereš več o sodelujočih podjetjih, ki prihajajo s področja kovinarstva in strojništva, elektronike, energetike, informacijske tehnologije, gradbeništva, prometa, trgovine in drugih. Za udeležbo na Dnevu odprtih vrat Slovenskega gospodarstva je potrebna vnaprejšnja prijava.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.