Slovensko gospodarstvo odpira svoja vrata za mlade

Izbira poklica je za mlade velik izziv, sploh zato, ker se o tem odločajo že na koncu osnovne ali srednje šole. Predstavlja pa tudi veliko priložnost za podjetja, da mladim predstavijo svoje delovno okolje kot možnost za delo v prihodnosti.

Gospodarska zbornica Slovenije (v sodelovanju z Zavodom RS za Zaposlovanje, Zavodom za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje) v ta namen v četrtek, 29. novembra organizira Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Dogodek je namenjen osnovnošolcem, dijakom in nenazadnje tudi staršem, ki želijo pridobiti vpogled v prihodnost in možne poklice, ki jih lahko opravljajo. Na dogodku se bo predstavilo več kot 120 podjetij iz različnih gospodarskih dejavnosti – mladi bodo lahko spoznali delovne procese ter naravo in pogoje dela v konkretnem delovnem okolju.

Pomembno je, da je mladina informirana o dogajanju na trgu dela in o možnostih, ki jih imajo pri ustvarjanju svoje poklicne poti. Dan odprtih vrat mladim približa podjetja in poklice ter jim olajša odločanje o nadaljnjih kariernih usmeritvah. Še posebej je to pomembno za poklice, pri katerih primanjkuje kadra.

Letošnji Dan odprtih vrat bo potekal 29. novembra, s pričetkom ob 16:30 uri. Takrat bo več kot 120 podjetij odprlo svoja vrata. Na spletni strani odkrijsvojtalent.si si lahko prebereš več o sodelujočih podjetjih, ki prihajajo s področja kovinarstva in strojništva, elektronike, energetike, informacijske tehnologije, gradbeništva, prometa, trgovine in drugih. Za udeležbo na Dnevu odprtih vrat Slovenskega gospodarstva je potrebna vnaprejšnja prijava.

Prejšnji članekTeden Univerze: 99 let Univerze v Ljubljani
Naslednji članekSi mlad? Te zanima pisanje? Pridruži se ekipi Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.