Zasvetil je Kurzschluss

Črno, rumeno, glasno in od jutri dalje še bolj jasno, so prvi vtisi novega Pop Up kluba Kurzschluss; slednji je sinoči z Yellow Carpet večerom odprl serijo 10 zabav, ki se bodo zvrstile do konca leta.

Petek trinajsti

Na prvi pogled bi morda celo pomislili, da je magični preboj 13.000 všečkov na FB strani Kurzschlussa  ravno na petek trinajstega kakšna premetena poteza organizatorjev, vendar se je izkazalo, da gre za naključno in prikupno simboliko, ki je v rumeno-črni izvedbi v živo videti še bolj atraktivna in zapomnljiva. Sinoči se je nad vhodom garaže Slovenijalesa zasvetil sedaj že dobro znani logotip Kurzschlussa in naznanil 18-dnevno utripanje novega kluba, ki bo prvo poglavje svoje kratke zgodovine zaključil simultano, s pokom šampanjcev na silvestrovo.

 

Uvertura ljubljanskega DJ-ja …

Kot prvi DJ, ki je v Kurzschlussu stopil za mešalko, se je v zgodovino vpisal 34-letni Peter Gold, ljubljanski publiki dobro znan po ogrevanju občinstva v klubih po mestu ter na hrvaških pomladnih masovkah in ibiških klubih. Peter je znan kot partimejker in še pred tednom dni ledeno mrzla klet Slovenijalesa se je na njegovih krilih ogrela na primerno temperaturo za kratke rokave in eksplozivne dekolteje.

 

… in stopnjevanje decibelov

Kar je točno takšno klubsko okolje, ki sta ga vajena angleška popeglanca The Correspondents, ki sta nastopila kot zvezdi večera. Dvojec, pri katerem vizualno komponento nedvomno nosi Mr. Bruce – ta si je, ko je izvedel, da otvoritveno štafeto  Kurzschlussa nosi ravno on, nadel še posebej domišljav styling – je s prvim komadom nekoliko pretresel ljubljansko občinstvo, ki je za zvočno adaptacijo potrebovalo točno 5 minut, potem pa dojelo, da ni nič narobe, če se pleše tik pod odrom. Sledila je glasbena rošada, nato pa čisti šah-mat, v katerem sta The Correspondents občinstvu zmešala zelo piten koktejl bluesa, jazza, electra, dubstepa in drum’n’bassa. Dvojec je s svojim malce drugačnim, mestoma diktatorskim a kljub vsemu ušesom in nogam izjemno privlačnim gruvom duhovito dopolnil Kurzschlussov odmik od monotonosti ljubljanske klubske scene, ki so ga morda še najbolj občutile privlačne go-go plesalke, saj jih je nepričakovana serija ritmov malček odpihnila iz orbite ustaljenih plesnih gibov, nadomestili pa so jih zato novi, še bolj ljubki in iznajdljivi muvi, primerni neukročenemu okolju (in publiki).

Otvoritveni večer je zaključil stari maček slovenske elektronike, Sylvain, s triinpolurnim maratonskim setom, ki je do petih zjutraj pokonci držal najvztrajnejše, medtem ko se je ekipa Kurzschlussa že pripravljala na sobotni The Original Disco Partee.

 

Točna lokacija? 

Vse, ki so lovili mikrolokacijo kluba in spregledali obvestila na družabnem omrežju: Kurzschluss se nahaja na zadnji da strani stavbe Slovenijalesa. Gre za edini vhod, ki je na hrbtni strani stavbe Slovenijalesa, iz parkirišča GR/Festivalna Dvorana iz Valjhunove ulice.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.