Zbranih 600 evrov – dovolj za dve štipendiji

Na razprodani Bujti repi v Ljubljani nekaj čez 1000 obiskovalcev…

V sredo, 23. februarja, je v ljubljanski Festivalni dvorani potekala tradicionalna Bujta repa, ki jo vsako leto organizira Klub prekmurskih študentov. Na prireditvi je Klub prekmurskih študentov s prostovoljnimi prispevki zbral 600 evrov za Študentski fond. S tem zneskom bodo v klubu skupaj s Pomursko izobraževalno fundacijo – PIF lahko zagotovili dve enkratni štipendiji v vrednosti 300 evrov za socialno ogrožene študente iz Pomurja. Razpis bo sicer objavljen tekom meseca marca. Več informacij o Študentskem fondu na www.sfond.si.

V predprodaji so bile razprodane vse vstopnice, prav tako vstopnice, ki so ostale na dan prireditve. Zbralo se je čez 1000 obiskovalcev. Med pristno prekmursko večerjo je zaigrala zasedba Nubira. Koncertni del je odprla skupina Plamen, v nadaljevanju je sledila Sončna uprava. Vrhunec večera, ki je na noge dvignil tisočglavo množico, pa je bil nastop Jožeta Činča z D’Kwaschen Retashy. V odmorih je glasbo sukal Črt DJ.

Bujta repa je tradicionalna prekmurska zabava v Ljubljani, na kateri se zberejo prekmurski študentje, gospodarstveniki, politiki ter drugi pomembneži iz slovenskega in prekmurskega javnega življenja. Prav tako je Bujta repa ena izmed najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, saj se je po neuradnih podatkih prvič odvila pred približno 80 leti. Prireditve se vsako leto udeleži tudi veliko število študentov iz vseh koncev Slovenije, saj prav Bujta repa slovi kot ena najboljših študentskih zabav v Ljubljani. Vsako leto se zbere okrog 1200 obiskovalcev. Z Bujto repo si Klub prekmurskih študentov poleg druženja Prekmurcev v Ljubljani prizadeva promovirati in tudi navdušiti druge študente za prekmursko kulinariko in kulturo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.