Želiš študirati v tujini?

Si želiš semester ali dva preživeti na drugi univerzi, v drugi državi? Želiš spoznati nove prijatelje in navezati nova poznanstva? Potem je Erasmus izmenjava prva stvar zate.

Posamezne fakultete imajo s tujimi institucijami sklenjene bilateralne pogodbe, ki študentu omogočajo študij na tuji univerzi, ki lahko traja najmanj 3 mesece in največ eno leto. Študenti, ki so vključeni v Erasmus program so večinoma upravičeni plačevanja šolnine na tuji instituciji, zaprosijo pa lahko tudi za štipendijo. Na izmenjavo se lahko prijavijo vsi študenti, ki so zaključili vsaj prvi letnik študija, prav tako se lahko prijavijo tudi študenje na podiplomskih programih. Merila za izbor študentov pa postavljajo posamezne fakultete.

Na spletnih straneh svoje fakultete preveri, s katerimi tujimi institucijami ima sklenjene sporazume in do kdaj moraš oddati prijavo. Časa imaš še dober teden dni, saj morajo Mednarodne pisarne posameznih fakultet podatke izbranih kandidatov Službi za mednarodno sodelovanje Univerze v Ljubljani posredovati do 7. marca.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.