Žepni Statut Univerze v Mariboru

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je za študente Univerze v Mariboru pripravila Študentov žepni statut, v katerem so zbrani najpomembnejši členi iz Statuta Univerze v Mariboru, ki zadevajo študente.

V žepnem statutu so na enem mestu zbrani vsi členi, ki se dotikajo študentskih pravic in dolžnosti ter organiziranosti Univerze v Mariboru, kot novost pa sta v knjižico vključena tudi Pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja na Univerzi v Mariboru ter Merila za presojo prošenj študentov ter upravičenih razlogov. Žepni statut bodo lahko študentje dobili 13. in 14. oktobra 2009 pred posameznimi fakultetami Univerze v Mariboru, elektronska verzija statuta pa je objavljena na spletni strani ŠOUM (www.soum.si). Žepni statut je brezplačen, natisnjen pa je v tri tisoč izvodih.

V ŠOUM želijo študente čim bolj osvestiti o svojih pravicah in dolžnostih v zvezi s študijem na Univerzi v Mariboru. To leto je projekt še posebej pomemben, saj sta Statut Univerze v Mariboru in Pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja na Univerzi v Mariboru doživela kar precejšnjo mero sprememb. Prav tako so bila letos prvič sprejeta Merila za presojo prošenj študentov ter upravičenih razlogov. Na ŠOUM pričakujejo, da bodo tako študentje Univerze v Mariboru bolje osveščeni o svojih pravicah in dolžnostih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.