Zgodbe, ki navdihujejo

Na dogodku Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija, ki bo 23. februarja ob 19. uri v SiTi Teatru, bomo prisluhnili navdihujočim zgodbam povabljenih govornikov. Zavod Ypsilon in Lidl Slovenija sta že razkrila prve tri govornike, kaj bo še na programu, pa ostaja skrivnost.

Na dogodku bomo pripovedovali zgodbe. Edinstvene, duhovite in navdihujoče. Zavod Ypsilon se je povezal z Lidlom Slovenija, saj vam skupaj želijo pomagati, da premagate vsakodnevne ovire in se pripravite na odločilni korak v zasebnem ali poslovnem življenju. Želijo vam sporočiti, da je mogoče vse. Nič se ne zgodi zlahka, a povabljeni govorniki s svojimi zgodbami dokazujejo, da se splača poskusiti. V nadaljevanju Ypsilon in Lidl Slovenija predstavljata prve tri govornike dogodka. Naj postanejo njihove zgodbe navdih za izpolnitev sanj!

Jeralič kljubuje življenju

Primož je ročni kolesar. Vsak, ki se je z njim rokoval, bo znal povedati o močnem stisku rok, ki odraža pogumno osebnost. Lani je uresničil svoje sanje, zastopal slovenske barve na paraolimpijadi v Riu in navdušil z odlično uvrstitvijo na deseto mesto. Trdna volja in vztrajnost sta ga pripeljali do izjemnih dosežkov, zato lahko z občudovanjem spremljamo njegov vzpon k zvezdam.

Športnik od malega pa kljub rosnim letom še predobro ve, kako življenje ubira svoje strune in poskuša prekrižati mladostne načrte. A Primož temu kljubuje s pogumom in nasmehom. Ob njem se zdi, da je mogoče vse. Da moramo sprejeti pot in se boriti ne glede na vse.

Miha Kačič išče srečo otrok

Kaj je sreča, se sprašuje Miha Kačič, režiser, fotograf in kreativec, ki je Mirana Stanovnika zasledoval čez peščene sipine, da bi o njem posnel dokumentarec. Kačič poleg režiserskega dela tudi zasebno nima miru, zato je začel s projektom Otroci in sreča. Otrokom želi predati znanje fotografiranja, spodbuditi njihovo ustvarjalno izražanje in jim omogočiti, da svoje trenutke sreče ujamejo v objektiv.

Zdi se, da s tem projektom srečo zagledamo skozi otroške oči in si tudi sami zastavimo vprašanje, kje je naša sreča. Ali z odraščanjem prerastemo drobne trenutke sreče? Znamo še ceniti tiste male stvari, ki so nas osrečevale v otroštvu? Projekt Otroci in sreča nas opominja, naj ne pozabimo otroka v sebi.

Mazzini se upira z glavo

»Pesnik vstane. Zgodaj zjutraj. Odide v naravo. Leže v travo, pod drevo. S seboj ima svinčnik in kos papirja. V čisti, nepokvarjeni naravi, v božanskem miru vzhajajočega jutra doživi navdih, ki ga imenujem prvinski navdih. Samo tako nastane prava poezija, esenca čiste lepote.« Iz konteksta vzet citat iz romana Drobtinice vas je morda napeljal k vtisu, da je bil petindvajsetletni Miha Mazzini naivno tradicionalističen avtor, a to še zdaleč ni res. Besede v romanu izgovarja lik pesnika, o katerem ima junak romana vse prej kot pozitivno mnenje.

Nihče ne pravi, da je junak Drobtinic Mazzini, je pa treba poudariti njegovo lastnost, da skozi svoje zgodbe in kolumne ves čas dvomi, opozarja na nepravilnosti sistema in ruši zakoličene forme. Na tak način se morda upira, pomembneje pa je, da vedno razmišlja s svojo glavo. Podobno Mazzini o razlogu za udeležbo na dogodku izjavi, da točno ve, kaj od njega pričakujejo organizatorji in občinstvo, zato bo na ta dogodek z veseljem prišel, da pove nekaj popolnoma drugega. Od Mazzinija se lahko že danes naučimo, da je treba na glas povedati svoje mnenje in da ni zdravo enoumno tuliti v rog. Še več bomo o tem izvedeli na dogodku. Pričakujemo lahko veliko.

Na Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija pridite vsi uporniki, ki razmišljate s svojo glavo, junaki, ki vas nič ne ustavi in vsi, ki iščete srečo. Brezplačne vstopnice so še vedno na voljo, svojo rezervirajte na Eventbrite (http://bit.ly/SpeakUpNoLimitsInspiredByLidlSlovenija).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.