Živalski vrtovi v Evropi

The Cathedral, the TV Tower and the Schlossbruecke in Berlin at dawn
Foto: elxeneize iz iStock

Si tudi ti eden/ ena izmed ljubiteljev živali ali pa samo iščeš zanimiva mesta/ točke, kamor se želiš odpraviti na izlet. Ponujam ti nekaj najzanimivejših živalskih vrtov, ki jih premore Evropa.

  1. Ljubljana;

Ljubljanski živalski vrt, je edini v Sloveniji. Ustanovljen je bil leta 1949, dve leti pozneje, pa so začeli z nameščanjem kletk. Ljubljanski živalski vrt letno obišče okoli 200 tisoč obiskovalcev.

Za dodatno pestro dogajanje v živalskem vrtu, poskrbijo z hranjenjem( ki ga ponavadi spremljajo razne živalske akrobacije in veščine), če pa ti to ni dovolj, se lahko pridružiš številnim delavnicam in dogodkom, ki jih ponuja Ljubljanski zoo. Če te zanima več, si preberi na : http://www.zoo-ljubljana.si/

2.      Berlin;

Berlinski zoo je najstarejši Nemški živalski vrt, ki je bil ustanovljen l. 1844. Najstarejši Nemški zoo ponuja pestro paleto raznovrstnih živali, imajo namreč preko 1.500 živalskih vrst. Vstopnina za odrasle znaša 13 evrov, za študente 10, za otroke od 5. do 15. leta pa 6,50 evrov.

3.      Praga;

Po mnenju obiskovalcev je živalski vrt eden izmed najlepših tovrstnih vrtov v Evropi. Poseben de živalskega vrta je namenjen otokom, kjer se lahko bližje spoznajo z živalmi in jih tudi sami nahranijo. Vstopnica za odrasle stane 150 kron (okoli 6 evrov), za otroke od 3. do 15. leta 100 kron (okoli 4 evre), otroci do 3. leta pa imajo brezplačen vstop.

4.       Dunaj;

Dunajski živalski vrt je najstarejši zoo na svetu in najlepši v Evropi. Poleg velike palete živalskih vrst lahko v njem vidimo tudi precej ogroženih- zato ni le zoo, temveč tudi izobraževalni, raziskovalni center. Ob  vhodu v zoo nas pozdravijo koale,sledijo pande, povodni konji …

Upam, da se je kateri izmed zgoraj naštetih živalskih vrtov znašel na spisku za izlete.=)

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.