10 najdražjih mest za življenje po svetu

hollywood znak

Sanjaš o življenju v ZDA ali o počitnicah v Parizu? Morda te bo ta seznam od teh sanj odvrnil, kajti življenje v ZDA (pa tudi drugod po Evropi) je mnogo dražje, kot si lahko predstavljaš.

Na prvem mestu je Singapur, takoj za njim pa sta Hong Kong ter Pariz. Seveda je znano, da je življenje v prestolnicah veliko dražje kot pa v manjših mestih, a dejstvo, da je Pariz dražji od ameriških mest ter v Evropi celo od Švice, preseneča.

pariz in sončni zahod
Pariz, Francija

A Švicarska mesta sledijo takoj po Parizu in sicer z Zurichom na četrtem mestu ter Ženevo na petem. Glede na to, da je Švica evropska meka, visokih cen pač ne moremo zameriti.

michael scott money make it rain

Švicarskim velemestom pa sledita mesto Osaka na Japonskem ter Seoul v Južni Koreji, ki si delita mesto. Več kot očitno je, da tudi v visoko razvita azijska mesta konkurirajo na tem seznamu.

Seoul
Seoul v Južni Koreji

Nato na veliko presenečenje sledi Kopenhagen na Danskem, ki si mesto deli z New Yorkom. Je Kopenhagen veliko jabolko Evrope?

Deseto mesto pa si delita Los Angeles in Tel Aviv. Tako da če sanjaš o Hollywoodu, boš moral kar nekaj privarčevati in poseči globoko v žep.

Prejšnji članekV Benetkah se je začel znameniti beneški karneval
Naslednji članekIdeje za unikaten dejt

2 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.