5 idej za izlet

Poletja je konec in vsak si želi izkoristiti še tistih nekaj sončnih vikendov. Dnevni izleti so lahko dobra priložnost za spoznavanje skritih kotičkov naše dežele, zato smo zate pripravili 5 destinacij za čudovit izlet!

Naravni rezervat Zelenci

Naravni rezervat Zelenci se nahaja pri Kranjski Gori in obsega 14 hektarjev. Lahko greš peš, lahko pa se pripelješ skoraj do rezervata in se sprehodiš po leseni brvi mimo močvirja. Ogledaš si lahko tudi smaragdno jezero, kjer izvira Sava Dolinka.

Zelenci - Naravni rezervat

Slap Kozjak pri Kobaridu

Slap Kozjak se nahaja v Soški dolini in je zelo priljubljena destinacija, saj pot do tja vodi po gozdu, na poti nazaj do avta pa lahko spočiješ oči na čudoviti Soči ali Nadiži. V Kobaridu lahko obiščeš še Kobariški muzej prve svetovne vojne, če si pa bolj športen tip, se lahko sprehodiš do razvalin Tonovcovega gradu.

Slap v skalah.
foto: Fabio Ferrari

Tolminska korita

Izlet do slapa Kozjak pa lahko kombiniraš z manjšim pohodom do Tolminskih korit, saj je od Kobarida do Tolmina samo 15 minut vožnje z avtom. Pot vodi skozi čudovita korita, pogled pa se razprostira na lepo smaragno reko. V jesenskih dneh zna biti tam že kar precej mrzlo, tako da s seboj vzemi malo toplejša oblačila. Seveda pa imej tudi primerno obutev, da ti na vlažnih skalah ne zdrsne!

Reka med skalami.

Špičnik

Špičnik je znan tudi kot pot v obliki srca med Štajerskimi vinogradi. Nahaja se na meji z Avstrijo in je super ideja za romantičen izlet in novo instagram fotko!

Srce med vinogradi.

Ojstrica

Izlet na Ojstrico je zelo priljubljen med ljubitelji Bleda, saj se ti z vrha odpira božanski pogled na Blejsko jezero. Pot je kratka in lahka, na vrhu pa se lahko usedeš na slavno klopco in občuduješ okolico.

Prejšnji članekStrah pred klovni
Naslednji članekOd dijaka do študenta v petih korakih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.