6 izjemnih krajev za potovanje na Poljsko

Tatra mountains with valley landscape in Poland. Dolina Gasienicowa valley
Foto: NiseriN iz iStock

Poljska je dežela z bogato kulturno dediščino, dih jemajočo pokrajino in zanimivo zgodovino. Od visokih gora na jugu do peščenih plaž na severu, Poljska ponuja raznovrstne zanimivosti za vse vrste popotnikov. Potovanje, Poljska in užitek.

Poljska, potovanje po državi z zanimivo zgodovino in pokrajino

Poljska je dežela z bogato kulturno dediščino, čudovitimi naravnimi pokrajinami in zanimivo zgodovino. Ne glede na to, ali te zanima raziskovanje zgodovinskih mest, pohodništvo v gorah ali odkrivanje edinstvene divjine, Poljska ponuja nekaj za vsakogar. Je Poljska že na tvojem bucket listu?

1Krakov

Kraków, Poland – April 04, 2019:  Skyline panorama of Cracow old city with Wawel Hill,  Cathedral, Royal Wawel Castle, defensive walls, park, promenade and unrecognizable walking people.

Krakov je ena izmed najbolj priljubljenih poljskih destinacij in to z dobrim razlogom. Ta nekdanja kraljeva prestolnica je prežeta z zgodovino in je dom nekaterim najbolj znamenitim znamenitostim v državi, vključno z gradom Wawel, glavnim trgom in judovsko četrtjo Kazimierz. Krakov je znan tudi po živahnem nočnem življenju z vrsto barov, klubov in restavracij za vse okuse.

2Zakopane

Hala Gasienicowa(Valey Gasienicowa) in Tatra mountains in Zakopane,Poland

Zakopane so slikovito mesto ob vznožju Tatr, ki je kot nalašč za ljubitelje narave. Obiskovalci lahko uživajo v pohodništvu, smučanju in planinarjenju ali pa se preprosto z žičnico povzpnejo na vrh gore Gubalowka, od koder se razprostira panoramski razgled na okolico. V Zakopanem se nahaja tudi vrsta kulturnih znamenitosti, vključno s Tatranskim muzejem in Potjo lesene arhitekture.

3Gdansk

Beautiful scenery of the old town in Gdansk over Motlawa river at sunrise, Poland.

Gdansk je zgodovinsko pristaniško mesto na obali Baltskega morja. Obiskovalci lahko raziskujejo srednjeveško staro mestno jedro, vključno z znamenito Marijino cerkvijo in barvitim dolgim trgom. Gdansk je znan tudi po svojih ladjedelnicah, ki so imele ključno vlogo pri padcu komunizma v Vzhodni Evropi. V mestu se nahaja tudi Muzej druge svetovne vojne, ki ponuja zanimiv vpogled v vojne dogodke in njihov vpliv na Poljsko.

4Vroclav

Colorful evening scene on Wroclaw Market Square with Town Hall. Sunset in historical capital of Silesia, Poland, Europe. Artistic style post processed photo.

Vroclav je očarljivo mesto na zahodu Poljske, ki je znano po čudoviti arhitekturi in živahnem kulturnem dogajanju. Obiskovalci si lahko ogledajo osupljive gotske in baročne zgradbe, med drugim vroclavsko katedralo in mestno hišo. Vroclav je tudi dom številnih muzejev, galerij in gledališč ter živahnega dogajanja na področju hrane in pijače.

5Beloveški gozd

Trees and sky reflecting in a pond in Bialowieza National Park as a part of Belovezhskaya Pushcha National Park in Poland.

Gozd Bialowieza je eden zadnjih pragozdov v Evropi in je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Obiskovalci lahko raziskujejo raznolik gozdni ekosistem, ki vključuje redke vrste, kot sta evropski bizon in ris. V gozdu so tudi številne pohodniške in kolesarske poti ter številne kulturne znamenitosti, med drugim park Palace ter Muzej narave in gozdarstva.

6Varšava

Image of Old Town Warsaw, Poland during sunset.

Varšava je glavno mesto Poljske ter središče kulture, zgodovine in politike. Obiskovalci lahko raziskujejo zgodovinsko staro mestno jedro, vključno s kraljevim gradom in tržnico. V Varšavi se nahaja tudi vrsta muzejev in galerij, vključno z Narodnim muzejem in Muzejem Fryderyka Chopina. Mesto je znano tudi po živahnem nočnem življenju z vrsto barov, klubov in restavracij za vse okuse.

Prejšnji članekSlovenska univerza se vzpenja na svetovni lestvici
Naslednji članekSerije, ki so jih prekmalu »skenslali«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.