Barcelona: obvezni postanki

Če je Barcelona na tvojem must visit seznamu, ti spodnje informacije utegnejo priti prav. Če ni, pa se bo to morda spremenilo!

Barri Gotic

Gotska četrt je polna ozkih uličic, čudovite arhitekture, raznovrstnih trgovin ter privlačnih barov in restavracij. Tu se nahaja tudi Barcelonska katedrala, mogočna cerkev iz 14. stoletja, ki so ji v 19. stoletju dodali neogotsko fasado. Ne pozabi si ogledati prelepega trga Plaça Reial, ki ga lahko obiščeš tudi ponoči, saj so tu številni znani klubi.

Plaça Reial, Barcelona
Plaça Reial

Plaça d’Espanya in Font Màgica

Španski trg je eden najpomembnejših trgov v Barceloni. Povzpni se na vrh trgovskega centra Arenas da Barcelona, od koder lahko občuduješ razgled na mesto. 5 minut stran se nahaja Čarobna fontana, kjer prirejajo znameniti light show, ki ga spremlja raznolika glasba. Prireditev si lahko ogledaš zastonj, le pozanimaj se kdaj je na sporedu.

Magična fontana v Barceloni
Glasba se ves čas spreminja in predvajajo pesmi različnih zvrsti.

Delo Gaudíja

Park Güell je bil zgrajen po načrtih Antonija Gaudíja, katalonskega arhitekta, brez katerega Barcelona ne bi bila to, kar je. Za ogled najbolj znamenitega predela parka (na spodnji sliki), polnega Gaudijevih mozaikov, si ne pozabi vnaprej kupiti karte. Ostala Gaudíjeva dela se nahajajo drugje v mestu, najbolj znano je seveda La Sagrada Familia, vredne ogleda pa so še stavbe Casa Batlló, Casa Milá, Casa Calvet in mnoge druge.

Casa Mila (La Pedrera)
Casa Mila (La Pedrera) ima na strehi nenavadne skulpture, zanimiva pa je tudi od znotraj.

La Rambla in Plaça de Catalunya

La Rambla je slavna nakupovalna ulica, ki povezuje pristanišče in ogromen centralni trg Plaça de Catalunya. Obdana je s čudovitimi stavbami, polna je turističnih stojnic, tu pa se nahaja tudi zanimiva tržnica La Boqueria.

plaza de catalunya barcelona
Plaça de Catalunya

Platja de la Barceloneta

Najslavnejša barcelonska plaža je klasična peščena plaža, kamor radi zahajajo tako turisti kot domačini. Na voljo imaš veliko trgovin, barov in restavracij, najboljše pa je, da se do Barcelonete lahko sprehodiš kar iz centra mesta.

Playa de La Barceloneta
Playa de La Barceloneta je klasična peščena plaža, priljubljena tako med turisti kot med domačini.
Prejšnji članekUstvari si prijetno študijsko okolje »on budget«
Naslednji članekTop jakne za prehodno obdobje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.