Brezplačne vozovnice za mlade

Tudi letos bo Evropska komisija s pobudo DiscoverEU podarila brezplačne železniške vozovnice. 70 000 mladih Evropejcev bo z brezplačnim prevozom odkrivalo evropsko zgodovino in njene kulturne raznolikosti.

Pobuda DiscoverEU je bila letos vključena v program Erasmus+, kar pomeni, da bo s to spremembo in izrednim financiranjem v okviru evropskega leta mladih na voljo 70 000 vozovnic.

Mladi, stari 18 let, bodo lahko do 21. aprila zaprosili za eno od 35 000 brezplačnih vozovnic. Z njimi bodo lahko od 1. julija letošnjega leta in do 30. junija 2023 do 30 dni potovali po Evropi, večinoma z vlakom. Še 35 000 vozovnic pa bo podeljenih v jesenskem času.

Poleg vozovnice bodo izbrani udeleženci prejeli tudi kartico popustov DiscoverEU, ki prinaša ugodnosti pri javnem prevozu, kulturi, nastanitvi, hrani, športu in drugih storitvah.

Z vključitvijo v program Eramus+ pa se letos prvič odpirajo poti do brezplačnih vozovnic tudi mladim iz Islandije, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Srbije in Turčije, še piše MMC.

via GIPHY

Prejšnji članekDva robotska sesalnika iRobot Roomba v boju za vaše srce
Naslednji članekAplikacije, ki jih uporabljajo bogati

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.