Dva robotska sesalnika iRobot Roomba v boju za vaše srce

Priznajmo si – ponudba robotskih sesalnikov je zares bogata in tudi ko se že enkrat odločimo, da bomo investirali v najboljše ter izbrali iRobot Roombo, se iskanje še ni zaključilo. Vsekakor gre za premišljen nakup, saj vsi želimo, da bo sesalnik z nami vrsto let, servis, nadomestni deli in oprema so zagotovljeni, z njim pa bomo dobili čistejši dom in dodaten prosti čas, ki ga lahko namenimo prijetnejšim opravilom.

Ena izmed najbolje prodajanih modelov sta iRobot Roomba i3 in i7. Kaj so bistvene razlike med njima, kaj zmore eden, česa ne, in kateri bo vaš idealni partner pri čiščenju doma?

Poglejmo!

Robotska sesalnika se zaradi krtač, primernih za različne površine, odlično obneseta na parketu, ploščicah in preprogah. Roomba i3 in i7 imata enake dvojne gumjaste krtače, ki bodo še posebej všeč vsem, ki imate domače živali, saj je čiščenje krtač preprosto, sesalnika pa bosta uspešno spopadla z vsemi dlakami. Sistem vas bo celo opozoril, ko bo tu sezona menjave dlake in predlagal pogostejše sesanje. Oba robotska sesalnika imata visoko učinkovite filtre, ki bodo veliko olajšanje za vse alergike, saj uspešno zadržujejo tudi mikro delce cvetnega prahu, pršice in ostale alergene. Morda je dobro omeniti, da je k modelu i7 priložen rezervni filter. Robota imata senzor, ki jima pomaga, da se ne zaletavata v pohištvo in ne obtičita pod nizko sedežno, senzor Dirt DetectTM za zaznavanje bolj umazanih površin pa poskrbi, da bo robot čez ta območja šel večkrat in za sabo pustil temeljito posesana tla. Robota znata oceniti, kdaj se bo baterija izpraznila in se zato pravočasno vrneta na polnilno enoto. Ko se baterija ponovno napolni, bosta s sesanjem nadaljevala, kjer sta končala. Oba modela vam omogočata glasovno kontrolo prek iRobot Home aplikacije, Alexe, Siri ali Googla, povežeta pa se lahko tudi z roboti Bravaa za mokro čiščenje – ko sesalnik opravi svoje delo, pošlje signal za začetek pomivalcu. Modela i3+ in i7+ imata polnilno postajo s funkcijo samodejnega praznjenja, kar pomeni, da bo vaš robot nemoteno sesal kar do 60 dni, nato pa boste morali zamenjati zbirno vrečko.

roomba i7

IRobot Roomba i3 ima del pokrova ohišja izdelan v imitaciji strukture volne, zaradi česar je prah na njem manj opazen, ta dizajn pa doda sesalniku še malce bolj robusten videz.

Glavni adut sesalnika iRobot Roomba i7 je prav gotovo smart mapping navigacija, s pomočjo katere lahko v aplikaciji označimo mesta, kamor sesalniku ni dovoljeno, sobe, ki jih mora sesati pogosteje ali ga pošljemo izključno na željeno območje. S pomočjo kamere in senzorjev bo i7 izrisal natančen zemljevid vašega stanovanja, ki ga bo po potrebi posodabljal.

Oba robota sta vrhunska, pod črto pa: če niste tehnološki tip in želite le enostavno uporabo, bo vaša pričakovanja v celoti izpolnil iRobot Roomba i3 – še vedno lahko preprosto zaprete vrata sobe, v kateri sesalnika ne želite. Če pa imate nad napravo, območji ter razporedom sesanja posameznih prostorov radi nadzor, bo boljša izbira iRobot Roomba i7.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.