5 najbolj kontroverznih igralcev in igralk

Igralci in igralke so javne osebnosti, ki jih množice oboževalcev in novinarjev spremljajo na vsakem koraku. Ne čudi, da so se pod drobnogledom znašla tudi njihova bolj kontroverzna dejanja, ki so razburkala in delila javnost. Pa naj je šlo za škandale, povezane z uporabo drog, varanjem ali pregone s strani policije. Izbrali smo 5 najbolj razvpitih osebnosti.

1.     Marilyn Monroe

Je verjetno še danes najbolj znana igralka v ameriški in svetovni kinematografiji. Z leti je njeno problematično zasebno življenje postajalo vedno bolj ovito v tančico skrivnosti, podobno kot njena smrt leta 1962. Navkljub slavi je bila večino časa nesrečna. Borila se je z zlorabo drog, depresijo in tesnobo. Sreče ni našla niti v ljubezni, večkrat se je ločila, svet pa je pretresala tudi njena domnevna afera s takratnim ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem. Njena smrt je bila uradno označena kot samomor, še danes pa so sumljive okoliščine primera tema številnih teorij zarot. Nekateri domnevajo, da je morda vlogo odigrala tudi afera s predsednikom Johnom F. Kennedyjem in njegovim bratom generalnim državnim tožilcem Robertom F. Kennedyjem.

Marilyn Monroe Happy Birthday Mr. President

2.     Charlie Sheen

»Moje življenje lahko opišeš s tremi besedami: seks, droga in alkohol,« odkrito pravi nekdanji zvezdnik serije Dva moža in pol. Serijo je zapustil leta 2011 zaradi težav z drogami. Prišel pa je celo v Guinnessovo knjigo rekordov s tem, ko je še po odhodu iz serije na epizodo služil po dva milijona dolarjev. Njegovo ljubezensko življenje je prava odisejada. Za prostitutko je bil na noč pripravljen plačati tudi po 10 tisoč dolarjev. Njegove najbližje je seveda njegov življenjski slog zelo zaskrbel in odločili so se, da mu je treba pomagati. Tako je odšel na odvajanje, a je tam zdržal le en dan. No, čez nekaj let je vseeno sprevidel, da mora nekaj narediti, in se odločil, da bo vsaj leto dni povsem čist.

Dark Hollywood : Charlie Sheen (Documentary 2022)

3.     Marlon Brando

Legendarni igralec, režiser in aktivist Marlon Brando, je postal razvpit tudi zaradi svojega razuzdanega ljubezenskega življenja. Znano je, da je imel 16 otrok, med katerimi so bili trije posvojeni, nekateri pa zatrjujejo, da je oče postal 17-krat ali celo večkrat. Kmalu po uspehu filma Tramvaj poželenja mu je slava stopila v glavo. Čeprav je njegov igralski talent nesporen, je poznan kot zelo težaven soigralec, ki je grenil delo tudi režiserjem. Leta 1973 je poskrbel za enega izmed najbolj znanih trenutkov z oskarjev, ko se je namesto njega na oder povzpela Sacheen Littlefeather, predstavnica avtohtone ameriške skupnosti. V igralčevem imenu je zavrnila filmsko nagrado in pred začudenim občinstvom dejala, da Brando nagrade za vlogo Vita Corleoneja ne more sprejeti zaradi »spornega ravnanja z Indijanci v filmski industriji in filmih, ki se predvajajo po televiziji«. Na stara leta je postal samotar in pridobil kar nekaj kilogramov, kar je na koncu vodilo v številne zdravstvene težave in smrt leta 2004.

Marlon Brando's Best Actor Oscar win for "The Godfather" | Sacheen Littlefeather

4.     Tom Cruise

Zvezdnik je najbolj prepoznaven obraz Scientološke cerkve. Leta 2003 je razburil svoje cehovske kolege, ko je najprej razglasil, da bi bilo treba psihiatrijo prepovedati, nato pa se javno spravil na igralko Brooke Shields, ker je svojo poporodno depresijo zdravila z antidepresivi. Cruise je izjavil, da je kemično neravnovesje larifari in da je psihiatrija oblika psevdoznanosti. Shieldsova mu ni ostala dolžna in je dejala, da bi se moral Cruise »držati reševanja sveta pred vesoljci in pustiti ženske, ki trpijo za poporodno depresijo, da same odločajo, kaj je najbolje zanje«. Z gibanjem ga je seznanila njegova prva žena Mimi Rogers, s katero je bil poročen od leta 1987 do leta 1990. Rogersova je medtem Cerkev že zapustila, Cruise pa je poleg vodje Cerkve Davida Miscavigeja postal njena osrednja figura.

Tom Cruise: Mission Scientology | Culture Glitch

5.     Robert Downey Jr.

Zvezdnik filmov Iron Man se je v preteklih letih povzpel med srenjo najbolje plačanih hollywoodskih igralcev. Njegova zgodba o uspehu je prepletena z obdobji dolgoletne bitke z drogami, s katerimi se je prvič soočil, ko ni štel več kot 6 let. Marihuano mu je ponudil nihče drug kot njegov oče, producent in režiser Robert Downey. Do osmega leta je bil deček že pošteno zasvojen. Odvajanje Roberta Downeyja Jr. od zlorabe drog je približno tako legendarno kot njegovi dnevi odvisnosti. Leta 1996 je policija našla heroin in crack v Downeyjevem avtomobilu, ko so ga ustavili zaradi prehitre vožnje. Leta 2000 so ga aretirali zaradi posedovanja mamil v hotelski sobi, potem ko so preiskovalci našli igralca samega s kokainom in metamfetamini.

Koga pa bi ti uvrstil v seznam?

Je tudi tebe presenetil škandal na letošnjih oskarjih, ko je prireditev zasenčil prepir med igralcema Willom Smithom in Chrisom Rockom? Prvi je drugega na odru udaril po tem, ko se je komik ponorčeval iz njegove žene.

Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb
Prejšnji članekVolitve 2022 – Gibanje Svoboda: »Za pridobitev stanovanjskih kreditov imamo namen ponuditi mladim državne garancije, da bodo lažje izpolnjevali pogoje Banke Slovenije in pridobili posojilo za stanovanje.«
Naslednji članekDva robotska sesalnika iRobot Roomba v boju za vaše srce

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.