Sponzorirano

Brezplačne vozovnice za mlade

Sponzorirano

Tudi letos bo Evropska komisija s pobudo DiscoverEU podarila brezplačne železniške vozovnice. 70 000 mladih Evropejcev bo z brezplačnim prevozom odkrivalo evropsko zgodovino in njene kulturne raznolikosti.

Pobuda DiscoverEU je bila letos vključena v program Erasmus+, kar pomeni, da bo s to spremembo in izrednim financiranjem v okviru evropskega leta mladih na voljo 70 000 vozovnic.

Mladi, stari 18 let, bodo lahko do 21. aprila zaprosili za eno od 35 000 brezplačnih vozovnic. Z njimi bodo lahko od 1. julija letošnjega leta in do 30. junija 2023 do 30 dni potovali po Evropi, večinoma z vlakom. Še 35 000 vozovnic pa bo podeljenih v jesenskem času.

Poleg vozovnice bodo izbrani udeleženci prejeli tudi kartico popustov DiscoverEU, ki prinaša ugodnosti pri javnem prevozu, kulturi, nastanitvi, hrani, športu in drugih storitvah.

Z vključitvijo v program Eramus+ pa se letos prvič odpirajo poti do brezplačnih vozovnic tudi mladim iz Islandije, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Srbije in Turčije, še piše MMC.

via GIPHY

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version