Delo v tujini. Zakaj pa ne?!

Slovenci premalo izkoriščamo zaposlitveno mobilnost. Če že imajo nekateri tehtne osebne – družinske – »zavore« za to, vam je, študentom, možnost dela v tujini vsekakor ponujena na pladnju.

In kdaj bo bolj primeren čas kot sedaj, da si nabereš te dragocene izkušnje? Združi delo, zabavo in potovanje, zraven pa poskrbi še za stabilnejšo prihodnost! Delo v tujini te kliče!!!

Razlogi, ki se jim ne moreš upreti …!
Ponuja se ti življenjska priložnost, kjer boš poleg delovnih izkušenj, novih poznanstev, prijateljev ter nove kulture prislužil/a tudi kar nekaj denarja, zraven pa spoznal/a tudi potek in organizacijo dela drugod po svetu. Tudi prihodnost bo bolj svetla prav zaradi te edinstvene izkušnje. Vaš življenjepis bo bodočega delodajalca prav gotovo navdušil s tovrstno, edinstveno izkušnjo.
Izbira je zares velika! Te mika delo v Londonu, v Avstraliji, na Novi Zelandiji, mogoče v Kanadi ali obljubljeni deželi – ZDA? Odločitev ni lahka, je pa vendar zelo dragocena »naložba« za prihodnost!

EURES
Evropski portal za zaposlitveno mobilnost, ki evropskim iskalcem zaposlitve pomaga pri svetovanju, zagotavlja potrebne informacije ter pomaga tako delodajalcem pri iskanju zaposlitve primernih kandidatov kot tudi državljanom pri iskanju dela. Mreža EURES ponuja prosta mesta v kar 29 evropskih državah. Prav tako kandidate seznanja z delom in življenjem oz. z vsemi potrebnimi informacijami, ki jih morajo poznati za delo v tujini.

AboutJobs.com
Spletna stran, ki je namenjena prav vsem z željo po delu v tujini. Gre za informativno spletno stran, kjer se lahko išče zaposlitev oz. se jo ponuja. Študentje, strokovnjaki določene stroke, stari ali mladi diplomanti, delo lahko najde prav vsak, ki si želi preizkusiti tuj delovni trg. Stran nas seznanja tudi s sezonskim oz. poletnim delom, v pomoč pa vam bodo tudi pri pisanju prošnje.

Overseas Job Centre
Nenasitljivi popotniki, mladi, »pavzerji« oz. študentje ne spreglejte spletne strani Payawaya, kjer se lahko informirate, kako lahko na potovanju združite prijetno s koristnim – kako do sanjskega potovanja, izkušenj in denarja »na en mah«!!!

Hotrecruit
Tudi navedena angleška spletna stran ponuja zanimiva dela. Vas mikajo nenavadna, drugačna dela, pri katerih se boste celo zabavali? Preletite rubriko nora dela, kjer boste nad ponudbo naravnost fascinirani ali celo šokirani.

Študentje zgrabite vsako ponujeno priložnost in pojdite novim dogodivščinam, norostim in delovnim izkušnjam nasproti. Mladost je čas za norost, ne odlašajte, z zrelostjo pridejo tudi druge odgovornosti, zato je sedaj pravi čas za delovno avanturo v tujini!

Tjaša Kržišnik

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.