Ideja za izlet: Gradovi v Sloveniji

Ljubljanski grad

Visoko nad prestolnico se dviguje Ljubljanski grad v svoji veličini. Legenda pravi, da pod njim leži zmaj, ki le čaka, da se prebudi. Torej izkoristi njegov spanec in pojdi na grad. Peš ali pa z žičnico, čisto tvoja izbira. Ko boš gor pa lahko uživaš v kakšni razstavi, kavici in pa seveda razgledu.

Ljubljanski grad
Ljubljanski grad

Celjski grad

Nad Celjem je mogočni grad celjskih grofov. Med poletnimi dnevi je veliko prireditev, ki ti pričarajo viteške čase. Na gradu lahko poskusiš tudi izvrstno grajsko pojedino, če te premami lakota. Bi rad postal vitez? Na gradu te lahko ceremonialno povzdignejo v viteza.

Celjski grad
Celjski grad

Grad Socerb

Primorski biser imenovan Socerb. Do druge svetovne vojne je imel pomembno strateško lego. Zdaj pa ima odlično restavracijo, razgled in dogodke. Oglej si prelep grad v poletnih mesecih, ko je najtopleje.

Grad Socerb
Grad Socerb

Grad Otočec

Dolenjski grad je edini v Sloveniji, ki stoji na vodi. Na otočku sredi reke Krke natančneje. Eden najlepših manjših gradov v Sloveniji je tudi hotel s petimi zvezdicami. Ima tudi prvovrstno restavracijo in park. V bližini je tudi igrišče za golf in pustolovski park.

Grad Otočec
Grad Otočec

Blejski grad

Ogled Blejskega jezera združi še z ogledom gradu. Verjetno najbolj fotografiran slovenski grad stoji na 139-metrski pečini. Grajska restavracija in klet z izbranimi vini sta vrhunski. Lahko si ogledaš tudi grajsko tiskarno in se poročiš. Saj veš, kar te pač bolj zanima.

Blejski grad
Blejski grad

Grad Snežnik

Na skali ob studencu Brezno stoji grad z romantičnim ribnikom. Po tem, ko si ogledaš prelepo notranjost, se odpravi na pot po okolici. Lahko peš ali pa kar na hrbtu prelepega konjička.

Grad Snežnik
Grad Snežnik

Grad Strmol

Morda ne dovolj poznan, a vseeno čudovit. Spada med najstarejše gradove v Sloveniji. Fun fact. Njegova maskota je krokodil, ki te pozdravi že ob vhodu. Pred gradom je prelep ribnik in kavarna Strmol, kjer te postreže čudovita mlada ekipa.

Grad Strmol
Grad Strmol

 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekCiper – otok rajskih plaž, zabav in pestre zgodovine – 2. del
Naslednji članekNad kilograme z jokom

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.