Nad kilograme z jokom

Če si eden izmed tistih, ki radi gledajo romantične drame in jokajo ob raznih priložnostih, imaš srečo. Nova študija pravi, da z jokom lahko izgubiš tudi kilograme.

Moški, ki joka na zofi

AsiaOne je ugotovila, da jok, sploh tisti, ki so ga spodbudila vsa občutja in močna čustva, lahko pomaga shujšati. Zakaj naj bi bilo tako? Hormoni zaradi čustvenega joka pomagajo povečati raven kortizola. Kortizol je stresni hormon, ki pripravi naše telo na akcijo, da se lahko primerno odzivamo v stresnih položajih.

Več različnih vrst solz

Odkrili so tudi, da se lahko solze, ki jih povzroča stres, znebijo več vrst strupenih snovi iz telesa. Biokemik William Frey je torej ugotovil, da jok iz telesa pomaga odstraniti tiste strupene snovi, ki se navadno kopičijo v nas, ko smo pod stresom.

Obstaja tudi več različnih vrst solz:

1. Bazalne solzebasic functional tears«) ki ohranjajo naše veke vlažne.

2. Refleksne solzeirritation tears«), ki jih neprostovoljno spustimo zaradi okolja. Navadno jih povzročita veter in dim.

3. Psihične solze, ki so povezane z našimi človeškimi čustvi.

Učinek hujšanja naj bi imele le psihične solze.

Najbolje je jokati od 19. do 22. ure

Znanstveniki so celo določili časovni okvir za maksimiranje učinka. Najboljši čas za jokanje je med 19. in 22. uro. To uro lahko izkoristiš za jokanje po ali med tvojim najljubšim romantičnim filmom. Čas je torej za The Notebook, Titanic, The Fault in Our Stars, itd.

Moški, ki gleda TV

Jok torej ni primeren samo za sprostitev tvojih občutkov, ki te težijo, ampak tudi za tvoje fizično počutje. Študijo vzemi z rezervo in se ji malo nasmej, vsekakor pa ne moreš postati fit samo z jokanjem. Nikar ne jokaj vsak dan samo zato ker si želiš shujšati ?.

Prejšnji članekIdeja za izlet: Gradovi v Sloveniji
Naslednji članekPravilno nanašanje kreme za sončenje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.