Ideja za izlet: Živalski vrtovi Slovenije

ZOO Ljubljana

Pa začnimo kar z največjim, s tisto klasiko živalskih vrtov. Zadnja leta vedno lepši in bolj prijazen za otroke in odrasle. Levi, sloni, opice, kamele, krokodili in vse ostalo. Tukaj vidiš največjo izbiro živali v Sloveniji, zato je še vedno slovenska številka ena.

Ljubljanski tiger
Ljubljanski tiger

Živalski vrt Sikalu

V Radencih leži odličen živalski vrt, ki nudi veliko živali za vse tiste, ki se nimajo možnosti vsak dan odpeljati v Ljubljano. Ta živalski vrt krasijo kapibare, kamela, kenguruji in domače živali. Odprt je od petka do nedelje, tako da izkoristi ta vikend in ga obišči.

Mini ZOO land

Za ljubljanskim živalskim vrtom največji in najbolj poznan živalski vrt v Sloveniji. Poleg živali pa nudijo tudi veliko drugih tematik, tako je trenutno aktualna western postavitev. Za lažjo odločitev obiska pa povemo, da je med več sto živalmi tudi lev.

Mini ZOO Land
Mini ZOO Land

Ranč Aladin

Poimenovan po prekrasni kameli, ki je na ogled v njihovem živalskem vrtu. V Mirni na dolenjskem vstopiš v čudovit grad, ki je perfekten za otroka v tebi. Če bi se slučajno naveličal živali imajo tudi igrala in kokice.

Ranč Aladin
Ranč Aladin

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNa izlet v Valencijo
Naslednji članekTeden odprtih vrat na ŠOU športu
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.