Na izlet v Valencijo

Valencia je tretje največje mesto v Španiji, z 800.000 prebivalci. Je mesto paelle, peska, festivala Fallas, sončnih dni in prijaznih ljudi.

Festival Fallas
Fallas je festival čudovitih umetnin, ognjemetov in ognja. Odvija se vsako leto od 15. do 19. marca.

Prevoz

Valencia je popolno mesto za spontani oddih, saj se tja da leteti z letališča Trst. Če karte začneš iskati dovolj zgodaj in glede datumov nisi zelo izbirčen, jih lahko dobiš po zelo ugodni ceni, saj je prevoznik Ryanair.

Z letališča do centra je enostavno priti z metrojem. Problem imaš le, če pristaneš po 11. uri zvečer, ko podzemna neha delati. Takrat ti pač preostane taksi (cene niso tako grozne, še posebej če vas je več).

Park Turia
Park Turia je poln športnih igrišč, tekaških in kolesarskih prog, tu pa se nahaja tudi Mesto umetnosti in znanosti, otroški park Gulliver ter koncertna dvorana Palau de musica.

Nastanitev in prevoz po mestu

V centru in blizu centra je več hostlov, kot v vseh večjih mestih pa tudi precej Airbnb stanovanj. Povezave z metrojem, avtobusom in tramvajem so dobre, center pa se ti splača ogledati predvsem peš. Sposodiš si lahko tudi Valenbisi, njihovo verzijo Biciklja.

Mesto umetnosti in znanosti
V Mestu umetnosti in znanosti lahko najdeš akvarij, opero, kino, diskoteko, muzej znanosti in še mnogo drugega.

Center

Nujno si moraš ogledati Plaza de la Virgen, starodavni trg, ki je ob toplih večerih zelo živahen. Plaza de Ayuntamiento je moderen prometni trg s pridihom velemesta, obdan s čudovitim visokimi zgradbami.

Plaza de la Virgen
Plaza de la Virgen je ob večerih velikokrat zelo obljuden.

Še ena pomembna postaja v centru je Mercado Central, ogromna pokrita tržnica, mestna vrata/stolpi Serranos in Quart ter zvonik Miguelete na trgu Plaza de la Reina, z vrha katerega si lahko ogledaš mesto. Na kateri od stojnic si privošči horchato, pijačo iz užitne ostrice.

Torres de Serranos
Torres de Serranos predstavljajo enega od nekdanjih dvanajstih vhodov v mesto, ki je bilo obdano z zidom.

Ostale pomembne točke

Mesto znanosti in umetnosti je izven centra, v parku Turia, ki se nahaja v nekdanji strugi reke Turia. Struga vodi do pristanišča, ob katerem se začne plaža Malvarrosa, ki se nedaljuje v plažo Patacono. Ob plažah teče dolga promenada, obdana z bari in restavracijami s paello.

Playa de la Patacona
Playa de la Patacona (po Malvarrosi).

Žur

Nočno življenje se odvija predvsem v soseski El Carmen, v bližini ceste Blasco Ibañez in v poletnih mesecih na plaži. Poleg sangrie moraš poskusiti koktejl Agua de Valencia. Čeprav ima okus po soku, je zelo močan (in nima nikakršne zveze z vodo, ne glede na ime).

#mituVERANO Low-Cal Cocktails: Agua de Valencia with Yvette

Prejšnji članekOcena filma: Joker
Naslednji članekIdeja za izlet: Živalski vrtovi Slovenije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.