Ocena filma: Joker

Ocena filma: Joker
Ocena filma: Joker

Klovnski princ, ki ga večina pozna kot negativca iz filmov o Batmanu. Režiser Todd Phillips in glavni igralec Joaquin Phoenix pa nam prikažeta zgodbo o nastanku Jokerja.

Film kot celota

Če si filmofil, boš v filmu našel navdih iz več filmov, predvsem tistih pod taktirko Martina Scorseseja. Kljub temu pa Todd Phillips, ki je poznan predvsem po režiji filmov Prekrokana noč (Hangover), svoje delo opravi odlično. Super prikaz, kako film deluje, če je čisto vsak njegov delček narejen perfektno. Scenografija je v vsakem prizoru fantastična. Scenarij je napisan in izveden sanjsko, a o tem malo kasneje. Glasba skladateljice Hildur Guðnadóttir, ki je bila napisana še preden je sama videla film, pa doda filmu tisto piko na i.

Arthur Fleck ali Joker
Arthur Fleck ali Joker.

Ljudje bežijo iz kina

Film se dotika duševnega zdravja in vpliva družbe na posameznika, ki je tako potisnjen na sam rob obupa. Film je nasilen in te situacije so prikazane zelo realistično. Joker ni narejen za mlajše otroke in v njem ne bodo videli Batmana. Videli pa bomo, kakšne posledice lahko okolica pusti na posamezniku. Za ogled takih filmov se pripraviš, da ne greš gledat risanke, ampak film, ki preiskuje naše strahove in resničnost okolja, v katerem živimo.

Smeh, ki bo zaznamoval marsikaj
Smeh, ki bo zaznamoval marsikaj.

Oskarji čakajo

Robert De Niro, Zazie Beetz in Frances Conroy svoje delo opravijo odlično. A tisto glavno vprašanje je, ali je Joaquin Phoenix tako dober, kot govorijo. Še boljši, saj je lik Arthurja Flecka oziroma Jokerja ena najboljših igralskih predstav vseh časov. Tisti prepoznaven smeh Jokerja je v filmu tako popoln, da si nagrade zasluži že smeh sam. Že mnogo let vemo, da je eden najboljših igralcev, z Jokerjem pa bo to videla tudi veliko širša množica. Bravo Joaquin!

+ objave

Novinar

OCENA
Vsebina
Igra
Scenografija
Glasba
Prejšnji članekTrigger warning: ja ali ne?
Naslednji članekNa izlet v Valencijo
+ objave

Novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.