Ocena filma: Joker

Haunted toys jack in haunted house,3d illustration
Foto: chainatp iz iStock

Klovnski princ, ki ga večina pozna kot negativca iz filmov o Batmanu. Režiser Todd Phillips in glavni igralec Joaquin Phoenix pa nam prikažeta zgodbo o nastanku Jokerja.

Film kot celota

Če si filmofil, boš v filmu našel navdih iz več filmov, predvsem tistih pod taktirko Martina Scorseseja. Kljub temu pa Todd Phillips, ki je poznan predvsem po režiji filmov Prekrokana noč (Hangover), svoje delo opravi odlično. Super prikaz, kako film deluje, če je čisto vsak njegov delček narejen perfektno. Scenografija je v vsakem prizoru fantastična. Scenarij je napisan in izveden sanjsko, a o tem malo kasneje. Glasba skladateljice Hildur Guðnadóttir, ki je bila napisana še preden je sama videla film, pa doda filmu tisto piko na i.

Ljudje bežijo iz kina

Film se dotika duševnega zdravja in vpliva družbe na posameznika, ki je tako potisnjen na sam rob obupa. Film je nasilen in te situacije so prikazane zelo realistično. Joker ni narejen za mlajše otroke in v njem ne bodo videli Batmana. Videli pa bomo, kakšne posledice lahko okolica pusti na posamezniku. Za ogled takih filmov se pripraviš, da ne greš gledat risanke, ampak film, ki preiskuje naše strahove in resničnost okolja, v katerem živimo.

Oskarji čakajo

Robert De Niro, Zazie Beetz in Frances Conroy svoje delo opravijo odlično. A tisto glavno vprašanje je, ali je Joaquin Phoenix tako dober, kot govorijo. Še boljši, saj je lik Arthurja Flecka oziroma Jokerja ena najboljših igralskih predstav vseh časov. Tisti prepoznaven smeh Jokerja je v filmu tako popoln, da si nagrade zasluži že smeh sam. Že mnogo let vemo, da je eden najboljših igralcev, z Jokerjem pa bo to videla tudi veliko širša množica. Bravo Joaquin!

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Vsebina
Igra
Scenografija
Glasba
Prejšnji članekTrigger warning: ja ali ne?
Naslednji članekNa izlet v Valencijo

Urednik portala Student.si

ocena-filma-jokerTodd Phillips je posnel film, ki se dotika perfekcije. Joaquin Phoenix pa je vlogo prikazal perfektno. Zelo močan kandidat za nagrade v več kategorijah. Film ruši rekorde tudi pri zaslužku in tako je tudi prav. "Najhujši del duševne bolezni je ta, da ljudje od tebe pričakujejo, da se boš obnašal tako kot če je nimaš" Tistim ki pravijo, da je film pregrob in prenasilen jaz pravim, da si je ta film ogledati nujno. Kot družba moramo biti boljši in se bolj truditi za sočloveka. Bodimo prijazni.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.