Izmenjava med AEGEE-Ljubljana in AEGEE-Hamburg

Konec marca nas je v Ljubljani obiskalo osem članov AEGEE-Hamburg. Pri nas so preživeli pet dni, ki smo jih izkoristili za predstavitev naše male države, sklepanje novih prijateljstev in nepozabna doživetja. Dnevi, zapolnjeni z raznimi aktivnostmi, in neprespane noči so zagotovilo, da so se Hamburžani domov vrnili z lepimi spomini – in da se bodo, kot so sami povedali, še zagotovo vrnili. In kako je potekal teden?

Srečanje s starimi prijatelji
Tokratna izmenjava je bila za nas nekaj posebnega: ni bila le spoznavanje številnih novih obrazov, mnoge od njih smo spoznali že prej. Izmenjava je bila namreč povratna – skupina Ljubljančanov je že lani aprila obiskala Hamburg, tam preživela šest nepozabnih dni in nestrpno pričakovala, da nam naši prijatelji iz Hamburga vrnejo obisk. Obujanja spominov seveda ni manjkalo … vsi pa smo prepričani, da naših srečanj še ni konec.

Neprespan teden
Za spanje sploh ni bilo časa … Čez dan smo skupaj s Hamburžani odkrivali lepote Slovenije, noči pa so bile namenjene spoznavanju nočnega življenja v Ljubljani. V petih dneh smo dodobra spoznali Ljubljano, se odpravili na morje, po poti obiskali še Škocjanske jame in se v Piranu nastavljali prvim sončnim žarkom letošnje pomladi. Obiskali smo tudi Gorenjsko, kjer smo si ogledali Bled in Bohinj ter seveda Hamburžanom predstavili našo kulinarično specialiteto: kremšnito.

Tudi ponoči nam ni bilo dolgčas: poleg klasičnih destinacij nočnega življenja v Ljubljani smo Hamburžanom pripravili še posebno poslastico: pub crawling. Vsaka skupina je morala obiskati štiri različne lokale, v vsakem pa jih je čakala posebna naloga … Prepevanje zdravljice, pomoč natakarjem (ki pomoči pravzaprav spoloh niso želeli), zbiranje telefonskih številk … Žiriji, ki je v vsakem lokalu ocenjevala izvirnost in uspešnost posamezne naloge, zagotovo ni bilo dolgčas, naključnim gostom v lokalu pa tudi ne.

Zadnji dan smo našim gostom privoščili malo počitka, da so nekako preživeli pot domov. Po malo daljšem spancu smo se napotili v vodni park, kjer smo uživali v vodnih masažah, toboganih, nekateri pa so se odločili, da bodo svojo energijo obnovili kar s spancem na ležalnikih. Po dobrem kosilu smo se odpravili še na bowling.

Ponovno slovo …
… je bilo “kruto”: po poslovilnem žuru, ki je potekal ob zvokih kitare in malem privatnem koncertu ter se je seveda zavlekel pozno v noč, so imeli naši Hamburžani naslednje jutro že navsezgodaj zjutraj vlak. Ob šestih zjutraj smo se torej zbrali na železniški postaji in se še napol v spancu poslovili … po izkušnjah sodeč, ne za dolgo!

Naslednjič se nam pridruži!
Tudi tokrat se nam je na izmenjavi pridružilo nekaj novih članov, ki so sodelovali pri organizaciji, spoznali nove prijatelje, izboljšali svojo nemščino in angleščino in preživeli super teden – bodi naslednjič zraven tudi ti! Za vse informacije se obrni na spletno stran http://www.aegee-ljubljana.org, za vprašanja pa smo vam vedno na voljo na e-mailu aegee.ljubljana@gmail.com. In nikar ne pozabi: še vedno se zbirajo prijave za poletne šole!


Veronika Žagar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.