Kam po eksotiko?

S potovanjem si odpreš obzorja, spoznaš nove ljudi, države in kulture, vidiš enake stvari z različnih zornih kotov in doživiš svet na sto in en način. Če je v tebi vsaj malo avanturista in bi počitnice rad preživel nekje drugje kot pa na sosednjih obalah, ti pripravljamo spisek eksotičnih destinacij, ki jih preprosto moraš obiskati!

Kuba

Ta socialističen raj na zemlji je primeren za tiste energične avanturiste, ki jim celodnevni izleti in ogledi niso dovolj ter se zvečer odpravijo pogledat še nočno življenje! Peščene plaže, latino ritmi, rum in kubanske cigare te bodo zasvojili in žal ti bo, da sploh imaš povratno karto. S pomočjo neverjetno gostoljubnih domačinov boš Kubo doživel ne samo s turističnega vidika, ampak s tistega avtentičnega, ki ti požene kri po žilah.

Cityscape with american green vintage car on the main street in Havana City Cuba - Serie Cuba Reportage
Foto: MaboHH iz iStock

Bali

Indonezijski Bali je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij, vendar je kljub temu, uspel ohraniti vtis nedotaknjenega paradiža. Bali krasijo več kilometrov dolge pečene plaže, turkizno morje, bogat rastlinski in živalski svet, prostrana riževa polja in pa prijazni in gostoljubni prebivalci. Tako kot pri vseh eksotičnih destinacijah je tudi tukaj dobro izkoristiti priložnost in kot vodiča izbrati enega od prebivalcev, ki ti bo lahko pokazal kotičke, ki jih sam nikoli ne bi našel.

Gates to one of the Hindu temples in Bali in Indonesia
Foto: pawopa3336 iz iStock

Maldivi

Pravljični Maldivi so postali vse bolj popularna poročna destinacija. Seveda, kdo se ne bi želel poročiti sredi turkiznega morja na prelepi peščeni plaži? Poleg prelepih plaž Maldive krasi 26 koralnih atolov in so zato kot ustvarjeni za tiste, ki radi snorklajo in se potapljajo. Bolj kot za žurerje in avanturiste je ta destinacija primerna za tiste, ki si želijo miren oddih za počitek in razvajanje.

Tropical travel card with pristine beach and water bungalows at maldivian island
Foto: pashapixel iz iStock

Tajska

Tajska je brez dvoma ena najbolj popularnih turističnih destinacij v zadnjem času. Privlačna je predvsem zaradi svoje drugačnosti, ki lahko marsikoga tudi šokira, če se nanjo ne pripravi ustrezno. Betonski Bangkok je središče kaosa, vendar ima tudi drugo, mirno stran – budistične templje. Prelepe tajske plaže vas bodo osvojile in ko spoznate še njihove tradicije, slastno hrano in tradicionalne masaže, bo Tajska vsako leto na vašem seznamu. Zanimiva je tudi zato, ker ponuja nekaj za vsakogar – od narave pa vse do betonske džungle. Si je pa dobro nekaj prebrati o sami državi, kulturi in načinu življenja, da slučajno že prvi dan ne padeš v kulturni šok.

Wat Mahathat Temple in the precinct of Sukhothai Historical Park, a UNESCO World Heritage Site in Thailand
Foto: coward_lion iz iStock

Dominikanska republika

Ta latino destinacija te bo osupnila predvsem z vsemi možnostmi, ki jih ponuja. Tam lahko namreč najdeš vse – od visokih gorskih verig pa do belih in zlatorumenih peščenih plaž, kjer se lahko zibaš v španskih ritmih in piješ tekilo. Poleg tega je primerna tudi za športnike. V Dominikanski Republiki lahko žuraš do jutranjih ur ali pa se umakneš v samoto in si sam s svojimi mislimi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.