Kam potovati še pred pričetkom študijskega leta?

Unrecognizable Man With Bag And Suitcase Walking In Airport Terminal, Rear View Of Young Male On His Way To Flight Boarding Gate, Ready For Business Travel Or Vacation Journey, Cropped, Copy Space
Foto: Prostock-Studio iz iStock

V Evropi je veliko priljubljenih turističnih krajev za študente, ki bodo popolnoma ustrezali tvojemu proračunu in te pripravili na novo študijsko leto z novimi doživetji. V nadaljevanju najdeš nekaj naših nasvetov za potovanje pred novim študijskim letom.

Praga

Češka prestolnica je čudovita in poceni, zato je idealen kraj za obisk. Očarala te bo lepota staromeščanskih trgov, užival pa boš tudi v sprehodu po Praškem gradu in po osupljivem Karlovem mostu.

Tha Charles Bridge in Prague at summer day
Foto: Givaga iz iStock

London

London ti lahko ponudi umetnost in kulturo ter starodavne znamenitosti. Ko boš v Londonu, obišči Britanski muzej in Muzej narodne zgodovine ter tako spoznaj zgodovino Anglije. Prav tako ne zamudi obiska drugih znanih znamenitosti, kot so Oxford Street, Buckinghamska palača in stadion Wembley.

London at sunset
Foto: TomasSereda iz iStock

V tem hipu je zaradi smrti kraljice Elizabete II. obisk Londona bolje prestaviti v zaključek meseca, saj Združeno kraljestvo žaluje za svojo preminulo kraljico in je veliko dogodkov in muzejev prestavljenih oziroma zaprtih.

Atene

Ko pomisliš na Atene, jih najverjetneje povezuješ s staro grško zgodovino. Toda dejstvo je, da lahko Atene ponudijo še veliko več.

Grša prestolnica te bo očarala s svojimi belo opranimi hišami, sproščenim načinom življenja in očarljivo hrano. Začneš lahko z obiskom zgodovinskih znamenitosti, kot je Akropola, nato pa lahko obiščeš tudi grške otoke in arhitekturne muzeje.

View on Athenes, houses and Lycabettus Hill
Foto: KonovalikovAndrey iz iStock

Pariz

Če si romantik, je Pariz zate sanjska destinacija. Drži, da je to eno najdražjih mest in tudi vstopnine v muzeje te lahko veliko stanejo. Vendar pa obstajajo načini, kako lahko kot študent uživaš v mestu tudi ob manjšem plačilu.

Če si v mestu s prijatelji, lahko načrtuješ piknik v parku okoli Eifflovega stolpa. Uživaj v sprehodu po čudovitih ulicah in okušanju francoske kuhinje, pisanih makaronov in slastnega peciva.

Paris aerial panorama with river Seine and Eiffel tower, France. Romantic summer holidays vacation destination. Panoramic view above historical Parisian buildings and landmarks with blue sky and sun
Foto: NicoElNino iz iStock

Amsterdam

Nizozemska prestolnica je že nekaj let najbolj priljubljena destinacija med študenti. Mesto je znano po čudovitih kanalih, nenavadni arhitekturi in živahnem nočnem življenju. To je tudi odličen kraj za iskanje nizozemske umetnosti in kulture, mesto pa ima bogato zgodovino, ki sega v 13. stoletje.

Channel in Amsterdam Netherlands houses river Amstel landmark old european city spring landscape.
Foto: Yasonya iz iStock
VIRtraveldailynews.com in viatravelers.com
Prejšnji članekKaravana kultnega festivala EXIT se bo oktobra ustavila v Sloveniji: Slovenija, Get EXITed – Hot Since 82 in Joris Voorn
Naslednji članekNov odstop Marte Kos, ki je presenetil mnoge

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.