Nov odstop Marte Kos, ki je presenetil mnoge

Marta Kos odstopila s funkcije
Marta Kos odstopila s funkcije Foto: on Gibanje Svoboda

Le nekaj dni po tem, ko je Marta Kos javnost presenetila z odstopom iz predsedniške dirke, je podala svoj najnovejši odstop. Marta Kos je zdaj odstopila še z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, kar so potrdili tudi v stranki sami.

Odstop Marte Kos s funkcije podpredsednice

»Sporočam, da zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov odstopam od volilne tekme za predsednico Republike Slovenije. V preteklih tednih sem imela privilegij srečati številne prebivalke in prebivelce Slovenije, ki so izkazovali izjemno ljubezen do naše domovine in se pozitivno odzivali na vrednote, ki jih zastopam v svoji kampanji. Za te vrednote se bom še naprej borila kot podpredsednica Gibanja Svoboda,« je še pred nekaj dnevi povedala Marta Kos v izjavi ob odstopu iz dirke za predsednico.

Zdaj temu ni več tako, saj zadnji stavek omenjene izjave ne velja več. Sporočila je, da se umika tudi s funkcije podpredsednice stranke Gibanje Svoboda. V odstopni izjavi, ki je javnost še ni v celoti videla, je pojasnila, da je njeno življenje dobilo nove usmeritve. Zaradi tega naj ne bi imela časa za popolno predanost podpredsedniškim in strankarskim dolžnostim. Tudi stranka Gibanje Svoboda je novico potrdila, več pa bo znanega po svetu stranke, ki bo ta četrtek.

Zakaj je odstopila Marta Kos?

V prispevku Zakaj je odstopila Marta Kos lahko prebereš več o njenem odstopu iz predsedniške dirke.

Marta Kos ima več kot 30 let izkušenj na področju novinarstva, komuniciranja in odnosov z javnosmi ter diplomacije. Je mednarodno certificirana voditeljica coachingov s področja komuniciranja, vodenja in prodaje. Bila je veleposlanica Republike Slovenije v Nemčiji, Švici in nerezidenčno v Latviji in Lihtenštajnu.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKam potovati še pred pričetkom študijskega leta?
Naslednji članekKaj bodo naloge Direktorata za razvoj kulturnih politik?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.