Kam še zadnjič pred faksom na počitnice?

Samo še dober teden in že se tudi za nas študente začne vse na novo. Do konca septembra pa imaš še nekaj časa, da se posloviš poletju v stilu počitnic. Tukaj imaš 5 evropskih destinacij, za katere ne boš zapravil bogastva.

1. Galway

Najbolj razgibano Irsko mesto je izvrstno za obisk v kateremkoli letnem času. Septembra se ti ga splača obiskati zaradi International Oyster Festivala. Festival se začne konec zadnjega tedna v septembru, na njem pa najdeš ostrige in še veliko druge hrane. Skratka, se dogaja, tako da pohiti z nakupom letalske vozovnice, Irska čaka!

2. Carigrad

Carigrad oz. Istanbul je bil vedno turški kulturni velikan. Mesto leži v Evropi in Aziji. Poznano je kot Cesta svile. Veliko ljudi je čez stoletja v mestu pustilo svoj pečat in danes je mesto raznoliko v hrani, umetnosti in razpoloženju. Septembra se Istanbul izkaže s kulturno ponudbo na sejmu umetnosti, na katerem najdemo kipe in platna. Vsekakor pa ne smeš spregledati tudi drugih znamenitosti mesta, ko je na primer Beyoğlu.

3. Dolina Loare

Ta Unescova dolina je užitek. Ni čudno, da so veliko časa tukaj preživeli francoski kraljevi pari, ki so se sprehajali po vrtovih in ob mirnih jezerih. Prvi vikend v septembru dolino zaznamuje vsakoletni festival Vines, Wines and Walks, na katerem se obiskovalci sprehodijo po vinskih poteh, ki jih vodijo lokalni vinarji. Na festivalu nudijo tudi vino in sir. Letos je torej do dogodka že prišlo, tako da te Francija pričakuje drugo leto.

4. Albanija

Govori se, da bo Albanija kmalu postala nova Hrvaška. Ta balkanski dragulj je narejen za avanturiste. Albanija ti ponuja svoje veličastne gore, kjer lahko tudi prespiš na kakšni kmetiji in ješ pečene koze in postrvi. Lahko si pa na peščeni plaži in v bistrem mediteranskem morju. Poleti je obala polna, v septembru pa zaradi konca počitnic bolj ali manj prazna. Če te mika čofotanje v morju septembra, je Albanija prava država zate, saj je morje in ozračje še prijetno.

5. Lizbona

V portugalski prestolnici lahko popoldne iščeš najboljši razgled na vrhovih, večere pa preživiš v tavernah, ki strežejo morske jedi. Lizbona je žur destinacija, kjer lahko piješ in se zabavaš do zore. Septembra so še prijetne temperature, tako da pohiti z nakupom letalske vozovnice.

VIRTraveller
Prejšnji članekNajstnik slep zaradi junk fooda
Naslednji članekTop knjige jeseni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.