Laos: država zelenih riževih polj in nasmejanih ljudi

Letošnje poletje sem poleg Vietnama, dva tedna posvetila tudi raziskovanju sosednjega Laosa. Laos je država, ki leži zahodno od Vietnama in ima približno 7 milijonov prebivalcev. Je najredkeje poseljena država v celotni Aziji in precej drugačna od »tipične« Azije. Že njeno glavno mesto, Vientiane, se zelo razlikuje od Bangkoka ali Honoja, saj je zelo tiho in mirno.

Med turisti je Laos nekoliko zapostavljen, saj imajo sosednje države, kot so Vietnam, Tajska in Kambodža večji turistični sloves. Za »backpacking« po Laosu pa sem se odločila prav zato, ker imam rada manj turistične kraje in obožujem naravo. In vse, kar sem nevede iskala med včasih preveč okupiranim Vietnamom, mi je Laos dal. Uživala sem v tihih večernih sprehodih, gledanju sončnih zahodov, kopanju v čistih jezerih, kolesarjenju med čudovitiimi zelenimi odtenki riževih polj in opazovanju zvezd, ki so krasile jasne noči. Obiskala sem tudi lokalno šolo, kjer sem z mladimi vadila angleščino in hkrati spoznavala laoško kulturo in navade. Vseskozi pa sem domačine nevede učila, kje je Slovenija. Z nasmehi, zvedavostjo in toplino so se mi prebivalci Laosa takoj prikupili. 🙂

Če bi rad doživel nekoliko drugačno in netipično Azijo, o kateri vsi govorijo, je Laos zagotovo država, ki jo moraš obiskati. Ne bo ti žal.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.