Veseli december

Naslovnica revije Študent december 2018

V decembrski izdaji revije Študent smo se osredotočili na praznični čas. Predstavili smo prihajajoče praznike, njihovo ozadje in kulturo. Pogledali smo tudi, kako poteka silvestrovanje v drugih kulturah in predstavili odlične ideje za silvestrovanje v tujih prestolnicah, kot tudi toplejših krajih. Ljubiteljem snega smo za ogrevanje predstavili zimske aktivnosti, ostalim pa priporočamo zdravilno razvajanje v številnih vrstah savn.

Veseli december je čas za obdarovanje. Ker imaš kot študent verjetno bolj prazno denarnico, zato smo navedli, kako lahko z malo denarja pripraviš odlična darila, okrasiš božično jelko in svetlobno dekoracijo. Čisto brez denarja vseeno ne gre, zato smo pogledali, kako si lahko napolniš denarnico še pred božičem.

Ne smemo pozabiti tudi na pomoči najbolj potrebne. Predstavili smo številne dobrodelne organizacije. Poskrbeti pa moraš tudi zase, zato smo ob dnevu Aidsa preverili kako varno seksati.

Napisali smo še recepte za dišeče kuhano vino in slastne božične piškote. Da pa odvrnemo krivdo po vsej praznični hrani, smo navedli še zdrave recepte za novo leto in pogledali, kako se držati novoletnih zaobljub.

Bolj pridni med vami se že začenjate pripravljati za izpitni rok, zato smo navedli nasvete za učinkovito učenje od tehnik, prilagojenih za različne učne tipe, do hrane in aplikacij za boljši fokus. Drugi razmišljate o izmenjavah Erasmus+. Primerjali smo dve nasprotujoči si izkušnji, da se lažje odločiš in čim bolje pripraviš za tak pohod v svet. Pogledali smo tudi kako napišeš dobro motivacijsko pismo, katerega potrebuješ tako pri prijavi na Erasmus+, kot pri iskanju zaposlitev v tujini ali pri nas.

Decembrska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Lahko jo tudi natisneš na avtomatih Printbox, jo prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. Obvezno pa nam v komentarjih povej, kako smo se odrezali. Prijetno branje!

Revija Študent, december 2018   Prenos

Glavni urednik

Prejšnji članekLaos: država zelenih riževih polj in nasmejanih ljudi
Naslednji članekDončićeva statistika ob boku Jordanovi

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.