Dončićeva statistika ob boku Jordanovi

Luka Dončić v svoji prvi sezoni lige NBA navdušuje tako zelo, da so mnogi prepričani, da bo naslov novinca leta, pripadel prav njemu. Novinar lige NBA, Joshua Howe, je izpostavil nekaj pomembnih dejstev, ki Dončićevo statistiko, postavljajo ob bok Jordanovi, ko je bil ta še sam novinec.

V naboru novincev je bil Luka Dončić izbran kot tretji izbor s strani kluba Atlanta Hawks. Ti pa so imeli že prej podpisano pogodbo z Dallas Mavericks o menjavi Dončića in Dallasovega izbora, Trae Younga. Luka je tako svojo debitantsko sezono začel pri »teličkih« skupaj z Dirk Nowitzkijem, DeAndre Jordanom, Dennis Smith Jr., …

V 19-tih tekmah, je Lukova statistika impresivna. Povprečno namreč dosega 19.1 točk, 2.5 metov za tri točke, 6.5 skokov, 4.2 asistenci in 1 ukradeno žogo v 33.2 minutah tekme. Čeprav je 19-letnikov met iz igre trenutno na 45.7 odstotkih, pa je njegov odstotek zadetih metov veliko višji in sicer kar 58 odstotkov. Takšne statistike je v svoji debitantski sezoni dosegal le še Michael Jordan, kar je lahko Luki v velik ponos.

Čeprav že Lukovi dosežki iz Euro lige in njegove predstave na Evropskem prvenstvu govorijo sami zase, so mnogi dvomili, da se bo  »Wonder boy«, kot so ga poimenovali španski komentatorji, s takšno lahkoto adaptiral na najmočnejšo košarkarsko ligo. Ne glede na vse, sta si evropska in ameriška košarka precej različni in po navadi rabijo novinci kar nekaj časa, da se prilagodijo na nova pravila, novo dinamiko igre. Prav zato, je Luka ameriško sceno še toliko bolj fasciniral, saj poleg izjemne statistike, navdušuje s svojim odličmim pregledom nad igro in zrelostjo, pri le 19-ih letih.

Na tej povezavi si lahko ogledate nekaj najboljših akcij Dončića v letošnji sezoni do zdaj! 🙂

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.