Najboljše destinacije za pobeg v tople kraje – 2. del

V prejšnjem članku smo že našteli tri destinacije, ki so na našem seznamu želja za letošnji zimski pobeg. Danes razkrivamo še tri, ki so enostavno sanjske!

Oman

Oman je obmorska država v jugozahodni Aziji, na jugovzhodni obali Arabskega polotoka. Njegovi domačini so izjemno gostoljubni ter prijazni, politični sistem pa je stabilen.

Vreme se sicer razlikuje glede na kraj, a najbolj optimalen čas za obisk Omana je ravno pozimi – med decembrom in februarjem. V glavnem mestu Muškat, so povprečne temperature takrat med 18°C in 27°C. Mesto moraš obiskati, saj je v primerjavi s preostalim delom države izjemno razvito. V njem boš namreč našel široke ceste, nakupovalne centre in ljudi, ki so oblečeni po zadnji modi.

Nedvomno si moraš ogledati tudi odročne vasice, obiskati tržnice, ter se odpraviti na izlet v čudovite gore. Oman ponuja tudi spektakularne puščave in rajske plaže. Če torej iščeš kombinacijo vsega po malem, je Oman prava izbira zate!

Cape Town, Južna Afrika

Cape Town je eno od treh glavnih mest Republike Južne Afrike in leži ob Atlantskem oceanu. Je najbolj priljubljeno mesto v južni Afriki, ki je v primerjavi s preostalim kontinentom zelo razvita. To seveda močno olajša potovanje. Poletni meseci trajajo od decembra do februarja, sta pa januar in februar najtoplejša meseca, saj se takrat temperature povzpnejo vse do 25°C. Dnevi so v večini vroči, a je vlažnost nizka, zato je občutek prijeten.

Eden izmed glavnih razlogov, zakaj se odločiti za potovanje v Južno Afriko, je nedvomno safari. Je zelo dobro organiziran, prav tako pa imaš na voljo več znanih safari parkov, ki si jih lahko ogledaš. Pogled na divje živali, ki se prosto sprehajajo, je resnično nepozabno doživetje.

Nedvomno si omembe zaslužijo tudi plaže, ki so naravnost čudovite. Cape Town je idealen za surfanje po čudovitih in visokih valovih ter za potapljanje z morskimi psi. Odpraviš se lahko tudi na edinstveno pot, imenovano Garden Route, ki poteka po južni obali. Raznolikost je zagotovljena, saj boš poleg plaž in obmorskih mest videl še mnogo zanimivih lokacij, vse od tematskih parkov in gozdov, do nojevih farm.

Med potovanjem po Južni Afriki pa prav tako ne smeš izpustiti obiska gorovij, ki ti ponujajo dih jemajoče razglede.

Kuba

Kuba, dežela salse, cigar in belega ruma, nikoli ne razočara.

Poleg tega, da lahko uživaš na sanjskih plažah, ti Kuba ponuja še mnogo več. Ogledati si moraš Havano, prestolnico Kube, polno vrveža in zabave. Tam lahko še vedno vidiš klasične stare limuzine, iz petdesetih in iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, ki še vedno vozijo po kubanskih cestah. Navdušili te bodo tudi revolucionarni grafiti na stenah živo pisanih hiš, mogočne stavbe, muzeji s pestro zgodovino, odpraviš pa se lahko tudi na ogled tovarne najbolj priznanih cigar na svetu.

 

Stran od mestnega vrveža, v provincah, kjer se prebivalci pretežno ukvarjajo s kmetijstvom, pa boš doživel popolnoma drugačno, zeleno Kubo. Vsekakor pa te čaka kopica brezskrbnih dni, saj Kubanci s svojim pristnim značajem, živahnostjo in gostoljubnostjo preženejo vsako zimsko nadlogo. Tam suha sezona traja od novembra do aprila, temperature pa se gibljejo okoli 25°C. Viva la Cuba!

Če imaš sedaj že izbrano najljubšo destinacijo, pa si preberi še, kako iskati letalske karte. Naj se načrtovanje začne! 🙂

Prejšnji članek10 stvari, ki jih ne smeš delati pred izpitom
Naslednji članekJesenske dobrote: kremna bučna juha s semeni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.