Najboljši kampi na Gorenjskem

Najboljši kampi na Gorenjskem
Najboljši kampi na Gorenjskem Foto: Patrick Herzberg on iStock

Skoraj raj si, ti Gorenjska. Tako pravi slovenska viža, ki vsako leto vabi na izlet v ta prečudoviti del Slovenije. Kje pa bi prespali in ostali, to je vedno vprašanje. Prav zato smo pripravili seznam najboljših kampov na Gorenjskem. Kje se nahajajo, kaj ponujajo in zakaj si jih boste zapomnili.

*kampi so razvrščeni po abecednem vrstnem redu

Kamp Danica

Naš kamp je EKO.

Kamp Danica se nahaja na robu Triglavskega narodnega parka s pogledom na Triglav in bohinjske gore. Točni naslov: Kamp Danica, Triglavska cesta 60, 4264 Bohinjska Bistrica.

O kampu Danica

Ni prav veliko kampov, ki so tako čudovito vpeti v mirno in neokrnjeno naravno kuliso kot je kamp Danica. Na robu Triglavskega narodnega parka s pogledom na Triglav in bohinjske gore je ta zelena oaza ob Savi Bohinjki le streljaj od središča Bohinjske Bistrice, kar obiskovalcem omogoča, da lahko počitnice ali dneve preživite popolnoma brez uporabe avtomobila. Seveda si za opravke ali raziskovanje okolice lahko v bližini kampa izposodite kolo. Kamp Danica je odprt celo leto.

Kot navajajo, je cilj kampa stalno izboljševanje varovanja okolja, varnosti in kakovosti storitev v našem kampu. Iz tega razloga so vzpostavili ekološko kakovostno vodenje, za katero so prejeli ECOCAMPING certifikat.

Aktivnosti v kampu

V kampu je na voljo izposoja koles, saj je okolica kot nalašč za kolesarske podvige.Tu je še pohodniška pot Juliana Trail Aktivnosti v okolici kampa je zares veliko. V okolici kampa pa je možno še muharjenje, ribolov, vožnja z ladjo po Bohinjskem jezeru, polet s tandemom, kopanje v Vodnem parku Bohinj in možnost izletov do ikoničnih lokacijah.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Na voljo je brezplačen Wi-Fi. V okviru kampa se nahajata tudi bar Allo Allo in Gostiče Danica. Električni priključki so po celotnem kampu. V kampu so tudi moderno opremljeni sanitarni prostori s pralnico, otroškimi sanitarijami in postajo za kamperje. Psi so dovoljeni.

Kamp Danica
Kamp Danica Foto: on tdbohinj

River Kamping Bled

Najboljša lokacija za ljubitelje narave

River Camping Bled se nahaja v bližini znamenitega Blejskega jezera na bujno zelenem polotoku, obdanem z reko Savo Točni naslov: River Camping Bled, Alpska cesta 111, 4248 Lesce.

O kampu River Camping Bled

Družinsko voden kamp v bližini Blejskega jezera. V sproščenem ambientu ponuja kakovostne storitve in udobno namestitev. Njihovi gostje lahko izbirajo med prostornimi kamping parcelami in luksuznimi hišicami v alpskem slogu. Neokrnjena narava z reko Savo, ki obkroža polotok, na katerem je kamp, prostorne parcele z razgledi na Karavanke in bogate vsebine kampa vas bodo očarali in naredili vaše počitnice takšne, kot ste si jih vedno želeli.

Aktivnosti v kampu

Aktivnosti v okolici kampa je zares veliko. Ob kakovostnih vsebinah in storitvah bodo obiskovalci našli popoln oddih zase. Uživajo lahko v raftingu po Savi Dolinki, soteskanju, muharjenju, skoki s padalom, plezanje, gorsko kolesarjenje, kolesarjenje in sprehodi po ikoničnih lokacijah.

V sklopu kampa najdemo še tematski otroški park, bazen s pogledom na gore, kolesarski poligon, restavracijo, prostor za igre (namizni tenis, namizni nogomet, zračni hokej in biljard) in drugo.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Na vsaki parceli je na voljo brezplačen Wi-Fi. Na voljo so toaletni prostori, tuši in pomivalnica posode. V kampu si je moč izposoditi športno opremo, na voljo pa je tudi večnamenska dvorana in možnost organiziranih prevozov.

River Camping Bled
River Camping Bled Foto: on rivercampingbled

Kamp Šobec

Vaš prostor v naravi

Kamp Šobec vabi na oddih ob pogledu na kristalno čisto reko Savo Dolinko, ki se spogleduje z veličastnimi Karavankami in Julijskimi Alpami, in si napolnite pljuča s svežim zrakom z vonjem borovcem. Točni naslov: Kamp Šobec, Šobčeva cesta 25, 4248 Lesce.

O kampu Šobec

Kamp Šobec – edinstven košček narave, ki vam bo pomagal pobegniti od glasnega vsakdana in znova poiskati notranje ravnovesje. Kamp s 5 zvezdicami za popolne počitnice v okolici Bleda, pravijo pri priljubljenem kampu. Obiskovalci lahko izberejo kampiranje, bungalove in apartmaje.

Srce kampa Šobec je naravno jezero, ob katerem se lahko v miru zleknete in se ob poletni pripeki ohladite v kristalno čisti vodi. Kamp Šobec pa se lahko pohvali tudi s trajnostnim certifikatom Zeleni ključ, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.

V letu 2022 je Kamp Šobec prejel tudi nagrado Turistične zveze Slovenije za Najboljši kamp Slovenije, uvrščen pa je bil tudi na lestvico Top 100 najboljših kampov v Evropi.

Aktivnosti v kampu

V okolici kampa je nešteto možnosti za fotografiranje, sprehode, kolesarjenje, dnevne izlete, ribarjenje, raftanje, supanje in druge priljubljene aktivnosti. Poskrbljeno je za ljubitelje tenisa, odbojke, košarke, nogometa, mini golfa, badmintona, namiznega tenisa in plavanja. Možno si je izposoditi gorska in električna kolesa, organizirajo pa tudi rafting, kajaking, soteskanje, jahanje, izlete z balonom, skoke s padalom, paintball in še mnoge druge vodne in zračne aktivnosti.

Najmlajši bodo uživali v animaciji, na otroških igriščih, iskali zaklad in se noro zabavali. V kampu Šobec pripravljajo številne dogodke, ki so primerni za mlade in mlade po srcu.

Seveda pa ne gre pozabiti še na reko Savo in okolico kampa, ki ponuja nič koliko ikoničnih destinacij.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Na voljo je brezplačen Wi-Fi. V kampu so urejene sanitarije in odtok za sivo vodo. Obiskovalci lahko uporabljajo tudi pralne in sušilne stroje, pomivalnico in hladilne omarice. V sklopu kampa sta tudi restavracija in trgovina. Psi so dovoljeni.

Kamp Šobec
Kamp Šobec Foto: on šobec

Kamp Špik

V naročju Julijskih Alp

Kamp Špik se nahaja v naročju Julijskih Alp, na robu Triglavskega narodnega parka, v gozdu Martuljek. Točni naslov: Kamp Špik, Jezerci 15, 4282 Gozd Martuljek.

O kampu Špik

V neposredni bližini Kranjske Gore se v kraju Gozd Martuljek, pod eno izmed najlepših kulis v Alpah, Špikovo skupino, nahaja čisto nov Kamp Špik. Sredi neokrnjene narave ponuja nešteto možnosti za preživljanje prostega časa, športne aktivnosti in izlete v okolico, skratka, za pobeg od vsakdanjih skrbi.

Na 3 hektarjih zemljišč je gostom na voljo 200 parcel, večina jih leži kar v senci. Vse so opremljene z električnim priključkom, v bližini pa je nameščen tudi priključek s pitno vodo.

Aktivnosti v kampu

Obiskovalci se bodo navduševali nad pohodništvom, alpinizmom, kolesarjenjem, gorskim kolesarjenjem, fun bike parkom, ribolovom, vodnimi športi, padalstvom, zmajarstvom, golfom, športnim plezannjem in tenisom.

V kampu je urejeno otroško igrišče. V bližini kampa pa se nahaja tudi Hotel Špik, v sklopu katerega so na voljo restavracija à la carte, možnost penzionskih obrokov, kavarna, notranje otroško igrišče, odbojka na mivki, igrišče za badminton, igrišče za skvoš in wellness center z notranjim bazenom, otroškim bazenom, wellness centrom, ledeniškim wellnessom in savnami. V bližini pa je tudi casino.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Na voljo je brezplačen Wi-Fi. V kampu so na novo urejeni sanitarni objekti in odtok za sivo vodo. Obiskovalcem je na voljo trgovina, ploščad za pranje vozil in avtodomov, prostor za čiščenje kemičnega stranišča.

Kamp Špik
Kamp Špik Foto: on camp-spik

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPostojna teče dobrodelno že osmo leto zapored
Naslednji članek8 leposlovnih knjig, ki jih za poletje 2023 priporoča The New York Times
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.