Postojna teče dobrodelno že osmo leto zapored

Tekači na teku v Postojni
Foto: Postojnski tek FB

Dobrodelen Postojnski tek združuje mlado in staro, tekmovalnost in dobrodelnost, trpljenje in veselje. Vse to se prepleta že osem let zadnji vikend avgusta. Teka se udeleži okoli 200 tekačev in tekačic iz različnih delov Slovenije, ker je tek del Notranjskega tekaškega pokala, pa prevladuje zasedba iz te regije. Tečejo tudi predšolski in šolski otroci – preko 50 otrok pred srednjo šolo priredi pravo tekaško vzdušje. Pravi tekaški praznik poteka v sklopu festivala Zmaj ‘ma mlade in ima veliko podporo Občine Postojna.

Dobrodelnost

Kot že rečeno, ima tek tudi dobrodelno noto, saj se ves izkupiček, ki ostane po končanem teku, preda v dobrodelne namene. Organizatorjem je uspelo prispevati 2000 evrov k humanitarni akciji za dekle, ki živi sama, brez mame in očeta. Šli so v nakup kamer za potrebe šolanja na daljavo v času epidemije covida-19. Donirali so tudi mladi mami, ki ima velike zdravstvene težave po hudi prometni nesreči.

Tekači na teku v Postojni
Foto: Postojnski tek FB

27. avgusta v Postojni

Naslednji tekaški praznik se bo odvijal v nedeljo, 27. avgusta 2023. Tudi v letošnjem letu bo tek izveden pod okriljem Notranjskega pokala. S tem tek pridobi na kakovosti in širši regijski prepoznavnosti, postojnskim tekačem pa približa pokal, ki se lahko pohvali z vedno večjo obiskanostjo in domačim vzdušjem, saj je njegov namen prijetno tekaško druženje od najmlajših do najstarejših.

Štart bo na Titovem trgu v Postojni, teče pa se na dveh deset kilometrskih in pet kilometrskih trasah. V sklopu tekmovanja bodo organizirani tudi različni otroški teki in cici tek za najmlajše po prenovljeni Tržaški ulici. Na samem dogodku se predvidoma zvrsti okoli 300 tekačev in spremljevalcev, vsako leto organizatorji beležijo tudi vse večjo mednarodno udeležbo (obiskal jih je tudi prvak Katalonije v maratonu, pa tudi slovenski državni prvak v maratonu).

Prijave s štartnino 20 evrov skupaj z bombažno majico so odprte do 15. 8. 2023. Podaljšane prijave brez majice po 20 evrov bodo od 16. 8. do 22. 8. 2023. Prijave na dan prireditve bodo na voljo za 25 evrov, prijave na otroške teke pa bodo mogoče samo na dan prireditve po tri evre.

Po pastirčkovih potkah nad podzemnimi bivališči človeške ribice, mimo skrivnostnega grajskega hriba Sovič, po poteh kraških gozdov in skozi staro mestno središče – vse to je doživetje postojnskega teka. Se vidimo 27. avgusta v Postojni.

Tekači na teku v Postojni
Foto: Postojnski tek FB
Prejšnji članekZakaj delati v coworking prostoru?
Naslednji članekNajboljši kampi na Gorenjskem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.