Najboljši kampi na Savinjskem

Najboljši kampi na Savinjskem
Najboljši kampi na Savinjskem Foto: on slovenia-outdoor

Najboljši kampi na Savinjskem, le kateri so? V prispevku najdete vse informacije o najboljših kampih, ki vam bodo v veliko pomoč pri raziskovanju tega prelepega dela Slovenije. Kateri so torej najboljši kampi na Savinjskem?

*kampi so razvrščeni po abecednem vrstnem redu

Forest Camping Mozirje

Tukaj smo, da zadovoljimo vaša pričakovanja!

Kamp Forest Camping Mozirje se nahaja tam, kjer se Alpe srečajo s kristalno čisto Savinjo. Točen naslov: Forest Camping Mozirje, Loke pri Mozirju 14c, 3330 Mozirje.

O kampu Forest Camping Mozirje

Kamp Forest Campin Mozirje je za družine, prijatlje, posameznike, skupine, raziskovalce narave, iskalce doživetij in ljubitelje kulinarike. »Če iščete adrenalinska doživetja ali sproščujoč oddih v naravi, smo tukaj, da vam ponudimo pester izbor možnosti v enem izmed najlepših koncev Slovenije,« pravijo pri kampu. Mobilna infrastruktura je umeščena v naravni prostor brez velikih posegov.

Na voljo je 75 prostornih parcel z elektriko in vodo za postavitev šotora, kombija ali avtodoma. Kamp ponuja tudi 12 lastnih opremljenih šotorov za 2, 3 ali 4 osebe. Tu pa je še 5 lesenih hišic »Gozdna postelja« in ločen travnik, ki je primeren za manjše skupine skavtov, šolskih skupin, tabornikov ipd. (možna postavitev 20 šotorov).

Aktivnosti v kampu

V samem kampu je glavna zvezda manjši živalski park, kjer prebivajo konji, race in ovce. Za sprostitev je ustvarjen prostor pod drevesnimi krošnjami (z visečimi mrežami, slack-line, mini hiške-knjižke s knjigami, kurišči za peko ali druženje) – pri recepciji pa je moč najti tudi knjižnico.

Znotraj kampa sta tudi športno igrišče za mali nogomet in košarko. Za aktivnost v športni smeri se lahko odločimo za e-kolesarjenje, rafting, jadranje s padalom, kajak, soteskanje, jezdenje, plezanje, pohodništvo, kolesarjenje, plezanje, jamarstvo, gorništvo in plavanje v čudoviti reki Savinji.

Poskrbljeno je tudi za kulinarične dogodke ter izobraževalne in umetniške delavnice.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo na območju kampa. V kampu so tudi toaletni prostori s tuši in umivalniki. Možno je uporabljati tudi pralne in sušilne stroje. Na voljo je tudi večja lesena odprta kuhinja s celotno opremo za kuhanje obrokov ter s skupno pokrito jedilnico, kjer so na voljo za brezplačni najem tudi hladilniki za hrambo. Psi so dovoljeni. Za goste z e-avtomobili je na voljo tudi polnilnica.

Forest Camping Mozirje
Forest Camping Mozirje Foto: on camping-mozirje

Kamp Loka

V preddverju Logarske doline

Kamp Loka se nahaja ob reki Savinji v centru samega kraja Ljubno ob Savinji, a vseeno nudi popoln občutek odmaknjenosti in miru.Točen naslov: Kamp Loka, Plac 1, 3333 Ljubno ob Savinji.

O kampu Loka

Kamp Loka se nahaja v naročju Savinjskih Alp in v preddverju ene najlepših alpskih dolin – Logarske doline. Leži na sotočju rek Ljubnice in Savinje pod skupino planin, kamor vodijo poti za atraktivne izlete po neokrnjeni naravi. Lokacija kampa je izbrana zelo premišljeno, saj zagotavlja mir in odmaknjenost od mestnega vrveža. Kljub temu pa je prav bližina mesta hkrati tudi velika prednost, saj je v bližini na voljo vse, kar bi potrebovali.

Vse površine so izravnane in travnate, parcele pa so namenjene šotorom, prikolicam in avtodomom. Izbirati je moč med mesti pod sencami dreves ali na soncu, ob šumeči reki Savinji ali v notranjosti.

Aktivnosti v kampu

V bližnji okolici se nahajajo športno-rekreacijski objekti kot so tenis igrišče, igrišče za odbojko na mivki in športni center. Možnost aktivnega preživljanja prostega časa je še več, saj je na voljo tudi rafting, kanuji, kajaki, fitnes, savna… Obstaja tudi možnost za ribarjenje na reki Savinji. Na voljo je še veliko zanimivih krajših ali daljših pešpoti, pa tudi prave pohodniške destinacije (Sv. Primož, Rajhovka, Komen, Ter, Smrekovec, Raduha…). V bližini kampa se nahaja tudi veliko naravnih in kulturnih znamenitosti (Snežna jama, Golte, Smrekovec, cvetlični park Mozirski gaj, baročni cerkvi v Radmirju…).

V bližini kampa najdemo trgovine, restavracije, informacijski center, pošto, zdravstveni dom, lekarna, bencinska črpalka in vse, kar bi potrebovali.

Ne smemo pozabiti na reko Savinjo, ki omogoča veliko vodnih aktivnosti in sprostitve.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo na območju kampa. V sklopu kampa je mogoč izpust odpadne vode, najeti je moč tudi hladilnik, za druženja pa je na voljo tudi skupen žar. Psi so dovoljeni.

Kamp Loka
Kamp Loka Foto: on loka-ljubno

Kamp Menina

Verjetno najboljši počitniški kamp na svetu

Med visokimi vršaci in zelenimi planinami leži Bovška kotlina, po kateri si pot utira čudovita reka, smaragdna Soča, v katero se izliva bistra in divja Koritnica. Tam se nahaja Kamp Liza. Točen naslov: Kamp Menina, Varpolje 105, 3332 Rečica ob Savinji.

O kampu Koren

Kamp Menina je družinsko voden kamp, ki se nahaja na idilični lokaciji stran od prometnih cest in vsakodnevnega hrupa. Mimo kampa teče reka Savinja, ki napaja jezero, primerna pa je za kopanje in vodno zabavo.

Kamp Menina se razprostira na 8 ha in nudi 200 parcel za kampiranje, ki so velike okrog 100 m2. Na prostornih parcelah je možno postaviti šotor, prikolico ali avtodom. Obiskovalcem so na voljo tudi mobilne hišice, lesene Eko hiške, bungalovi in glamping hiške – brunarice.

Aktivnosti v kampu

Jezero in reka, vam nudita obilo možnosti za plavanje, zabavo, sproščanje in vodne športe. Velik adut kampa pa je njihov adrenalinski park. V kampu in okolici je nešteto možnosti za športne in rekreativne aktivnosti, ki jih lahko obiskovalci doživljajo sami ali s strokovnimi vodiči. Na reki Savinji lahko z njihovimi vodniki izberejo rafting, plujejo s kajakom in bellyakom, se odpravijo na soteskanje ali ribarjenje. Urejeno imajo izposojo koles, saj je v okolici nešteto možnosti za kolesarjenje, bližnja Logarska dolina ter hribi okoli kampa, pa so kot nalašč za pohodništvo in gorsko kolesarjenje. V kampu je na voljo tudi Wellnes & Spa.

Znotraj kampa se nahaja tudi Gostilna Menina, kjer si lahko obiskovalci privoščijo slastne pice in rebra iz krušne peči, domače Zgornje Savinjske dobrote, mešano meso na žaru, testenine, solate, sladice ter ostalo ponudbo iz menija ali po dogovoru.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Kamp Menina ponuja možnost letne vstopnice za njihov adrenalinski park. Vse parcele, ki jih je mogoče rezervirati, so opremljene z elektriko in so blizu vodnih točk. Sanitarni objekti so razporejeni po celotnem kampu, površina je travnata, delno sončna delno senčna. Na parcelah so dovoljeni žari, ni pa dovoljeno kurjenje odprtega ognja.

Kamp Menina
Kamp Menina Foto: on campingmenina

Kamp Savinja

Če vas mika drugačen dopust

Med visokimi vršaci in zelenimi planinami leži Bovška kotlina, po kateri si pot utira čudovita reka, smaragdna Soča, v katero se izliva bistra in divja Koritnica. Tam se nahaja Kamp Liza. Točen naslov: Kamp Savinja, Spodnje Pobrežje 24, 3332 Rečica ob Savinji.

O kampu Savinja

Kamp Savinja je popolnoma prenovljen in moderno opremljen, ki se nahaja v Spodnjem Pobrežju, manj kot pol ure od avtoceste. Na obiskovalce čaka 33 luksuzno velikih parcel v velikosti od 80 do 120 m2. V kampu je še stavba z moderno opremljenimi (pozimi ogrevanimi) sanitarijami in tuši. V neposredni bližini (200 m) teče reka Savinja, kjer se lahko obiskovalci osvežijo v vročih dneh. Kamp z letom 2023 nudi tudi 3 glamping hišice. V kampu je mogoče namestiti šotor, avtodom ali prikolico.

Aktivnosti v kampu

Bližnja in daljna okolica obiskovalcem nudita številne možnosti za preživetje čim lepših in aktivnejših počitnic. Izberejo lahko kolesarjenje po Savinjski dolini (organizirano in vodeno kolesarjenje), jahanje na bližnji kmetiji, rafting po Savinji, izlet do Logarske doline (35 km) ali pa planinarjenje po bližnji planoti Golte (10 km), kjer je na ogled tudi alpski vrt. Ljubitelji cvetja se lahko ustavijo v bližnjem Mozirskem gaju, ljubitelji jamarstva in nizkih temperatur pa v najviše ležeči turistični jami v Sloveniji, Snežni jami (35 km).

V kampu je urejen tudi bar, kjer se je moč okrepčati s kavo in hladnimi napitki. Ob kampu pa je urejen prostor za sprostitev z visečimi mrežami.

Morda najbolj pomembna pa je bližina reke Savinje, ki je primerna za kopanje in druge vodne aktivnosti.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

V poslopju kampa je za najem na voljo tudi konferenčna soba z lastnimi sanitarijami za organizacijo sestankov, tečajev, srečanj društev ali skupin. V kampu je na voljo tudi oskrbovalni odtok za izpraznitev avtodoma in oskrbo z vodo. Na območju kampa je na voljo brezžični internet. 13 parcel ima na voljo priključek za elektriko in vodo, 17 pa samo za elektriko. Vsaka ima drevo/drevesa za naravno senco. Ko poteka glavna sezona nudijo svež kruh in rogljičke iz lokalne pekarne.

Kamp Savinja
Kamp Savinja Foto: on camp-savinja

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek3000 € za najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani 2023! (RAZPIS)
Naslednji članekVodič po nakupu monitorja (del 3): vrste priklopov

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.