Najboljši kampi ob Kolpi

Najboljši kampi ob Kolpi
Najboljši kampi ob Kolpi Foto: WikiImages on pixabay

Reka Kolpa, ponos tega dela Slovenija in Slovenije same. Pomladi, poleti in jeseni privablja množico obiskovalcev, ki se želijo udejstvovati vodnih aktivnost na reki, in tiste, ki bi želeli raziskovati njeno okolico. Kje pa bi prespali? Prav zato smo pripravili seznam najboljših kampov ob Kolpi.

*kampi so razvrščeni po abecednem vrstnem redu

Kamp Camping Bela Krajina ali Kamp Podzemelj

Vaš priljubljen oddih

Camping Bela Krajina se nahaja na krasni lokaciji vzdolž reke Kolpe. Že četrt stoletja je prijeten počitniški resort za družine in ljubitelje aktivnega doživetja v naravi. Točen naslov: Camping Bela Krajina, Škrilje 11, 8332 Gradac.

O kampu Camping Bela Krajina

Tik ob Kolpi, eni najčistejših in naj toplejših rek v Sloveniji se v prijetnem, neokrnjenem naravnem okolju nahaja urejen kamp, ki že dve desetletji uspešno združuje obkolpsko domovanje z belokranjsko gostoljubnostjo. Kamp Camping Bela Krajina nudi parcele za kampiranje in avtodome, glamping vasice s Keltskimi hiškami in wellnessom do mobilnih hišic in sob, popolnoma opremljenih za bivanje dveh do osem oseb. Na voljo je 100 kampirnih mest za šotore in avtodome.

V sklopu kampa je tudi restavracija z veliko letno teraso, kjer lahko ob pogledu na reko Kolpo uživate v pestrem izboru jedi in pijač. V bližini kampa je tudi trgovina.

Aktivnosti v kampu

V kampu se lahko obiskovalci predajajo aktivnostim, kot so mali nogomet, badminton, kopanje, vožnja s kanuji in kajaki, rafting, kolesarjenje, ribolov, odbojka na mivki, mini golf, namizni tenis, košarka, pohodništvo, slackline, lokostrelstvo, jahanje, jadralno padalstvo, zmajarstvo in tenis. Na terasi restavracije lahko najdemo knjige na počitnicah, domačo knjižnico za vse ljubitelje prebiranja na vašem oddihu. V lokalu si je moč izposoditi tudi različne družabne igre in karte.

Znotraj kampa pa najdemo Adrenalinski park Podzemelj, kjer se lahko obiskovalci preizkusijo v vajah, kot so vožnja BMX-a na višini, zibanje na belokranjski pisanici, spust s tarzanom, zip-line, Hruške jabuke slive, in še in še… Za obiskovalce so na voljo tudi animacijski programi in team building programi.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo pri recepciji, na parcelah pa je na voljo za doplačilo. Psi so dovoljeni za doplačilo, za doplačilo pa je na voljo tudi elektrika. V kampu je na voljo tudi wellness z vročo kopeljo, sprostitvenim kotičkom in savno. Psi so dovoljeni. Najamejo se lahko tudi manjši hladilniki, vse parcele pa imajo tudi možnost priklopa na elektriko.

Kamp Podzemelj oziroma Camping Bela Krajina
Kamp Podzemelj oziroma Camping Bela Krajina Foto: on kamp-podzemelj

Kamp Katra

V neposredni bližini Kolpe

Kamp Katra leži v naročju neokrnjene narave, v neposredni bližini reke Kolpe. V kraju Vinica, tik pred slovensko – hrvaško mejo najdemo kamp Katra. se nahaja tam, kjer se Alpe srečajo s kristalno čisto Savinjo. Točen naslov: Kamp Katra, Vinica 33, 8344 Vinica.

O kampu Katra

Kamp Katra se nahaja tik poleg Kolpe, le nekaj metrov pred mejo s Hrvaško. V kampu lahko obiskovalci prespijo v lastnih šotorih ali prikolicah, na voljo pa so tudi skupinska prenočišča in mobilna hiška.

Aktivnosti v kampu

Kamp Katra omogoča obilico športnih aktivnosti. Obiskovalci lahko igrajo namizni tenis, odbojko na mivki, košarko ali nogomet. Urejeno je tudi otroško igrišče. Lahko se kopajo v Kolpi, ribarijo, veslajo (čoln si lahko izposodijo v kampu) ali raftingu in se celo odločijo za skok z mosta.

V sklopu kampa Katra obratuje gostilna, ki je znana predvsem po picah.

Okolica kampa je kot nalašč za pohode in kolesarjenje, izleti k našii južni sosedi pa razkrijejo marsikaj – enako tudi izleti po okolici.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo na območju kampa. Psi so dovoljeni za doplačilo, za doplačilo pa je na voljo tudi elektrika.

Kamp Katra
Kamp Katra Foto: on kamp-katra

Kamp Kolpa Vinica

V deželi belih brez in prijaznih ljudi

Kamp Kolpa se nahaja v prelepi Beli krajini, pod vasjo Vinica in viniškim gradom, ob topli reki Kolpi. Točen naslov: Kamp Kolpa Vinica, Vinica 19a, 8344 Vinica.

O kampu Posestva Lovšin

V kampu je na voljo več kot 60 kampirnih mest in prav vsa so opremljena z električnim priključkom. Kamp ima tudi prenovljene sanitarije, ki navdušujejo z edinstvenim videzom. Osvežitev je mogoča v bifeju, pred katerim je velika senčna terasa.

Če bi želeli organizirati prireditev, se srečati ali praznovati ob reki Kolpi, lahko najamete velik piknik prostor z ognjiščem.

Kamp Kolpa vabi na parcele za šotore, prikolice in avtodome, na voljo pa so tudi mobilne hišice in glamping.

Aktivnosti v kampu

V kampu je urejeno kopališče, kot tudi dostop za kanuje, rafte, supe in ostaloa vodno plovila. Pri nas so tako dobrodošli prav vsi, tako tisti, ki ostanejo za dan ali dva, kot tudi, ki se želijo ustaviti za daljše obdobje. Nekateri naši gostje so ostali kar celo sezono.

Poleg kopanja, spustov po Kolpi s kanuji, ribarjenja lahko gostje uživajo tudi v kolesarjenju ali pohodništvu po bližnji okolici Vinice ali širši Beli krajini. Ljubitelji športa lahko igrajo odbojko, mečejo na koš ali balinajo na zato urejenih igriščih.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo na celotnem območju kampa. Psi so dovoljeni. Vsa kampirna mesta so opremljena z električnim priključkom.

Kamp Kolpa
Kamp Kolpa Foto: on kamp kolpa

Kamp Krasinec ob Kolpi

Miren družinski kamp

Kamp Krasinec se nahaja na odlični lokaciji, s katere lahko raziskujete Belo Krajino. Točen naslov: Kamp Krasinec, Krasinec 21, 8332 Gradac.

O kampu Krasinec

Kamp Krasinec ob Kolpi je miren družinski kamp, ki gostom nudi oddih ob prečudoviti reki Kolpi. V tem malem kampu je na voljo 20 parcel za kamperje in prikolice ter 20 parcel za šotore. V sklopu kampa so na voljo tudi 4 sobe s kopalnico. V letu 2023 je Kopališče in kamp Krasinec pozdravil tudi preurejeno teraso.

Aktivnosti v kampu

Gostom kampa je na voljo bazen, bar, kjer je na voljo kavica in vse vrste osvežilnih pijač. Mogoče je najeti tudi pedaline in se z njimi podati po reki Kolpi, ali pa se odločiti za veliko bolj pristen stik z naravo in se v njej kar kopati. V kampu je tudi zunanje igrišče, ki omogoča širok nabor iger in aktivnosti.

Okolica kampa pa je odlično izhodišče za vse tiste, ki bi radi počitnice preživeli aktivno, kulinarično ali pa raziskovalno. Bela Krajina ponuja marsikaj in Kamp Krasinec je odlična točka, na kateri se te pustolovščine začno.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo na celotnem območju kampa. Psi so dovoljeni. Na voljo je bazen in terasa za druženja.

Kamp Krasinec ob Kolpi
Kamp Krasinec ob Kolpi Foto: on bela-krajina

Kamp Posestva Lovšin

Kjer se združita narava in tradicija

Camping Posestvo Lovšin se nahaja v Križevski vasi tik ob Metliki. Odpira se proti jugu, kjer ga omeji reka Kolpa, na severni strani pa trdno vzglavje tvori neprehodna vzpetina s skalnimi pečinami. Točen naslov: Posestvo Lovšin, Križevska vas 64, 8330 Metlika.

O kampu Posestva Lovšin

Kamp Posestva Lovšin zajema manj kot 30 kampirnih enot, ki so velike med 70 in 100 m2. Vsaka kampirna enota ima električni priključek in je večino dneva osenčena. Kamp se nahaja ob reki Kolpi, same enote pa so umeščene tako, da je bivanje na njih primerno tudi v deževnem vremenu in v času, ko lahko reka naraste. Vabijo goste s šotori, prikolicami in kamperji, na voljo pa je tudi njihov glamping ter samo posestvo Lovšin.

Kamp je poznan po tem, da je miren, majhen in primeren za družine in pare. Posestvo se nahaja v neposredni bližini reke Kolpe, na stari mlinarski domačiji, ki predstavlja največjo zaščiteno domačijo v celi Beli krajini. Stoletni Lovšinov mlin sicer ne melje več, vendar je dobro ohranjen.

Obiskovalcem so na voljo sanitarije in zunanji tuši, skupna kuhinja (hladilnik, plinske plošče, pomivalna korita). Na voljo je tudi prostor za žar in pralni stroj.

Aktivnosti v kampu

V kampu se je moč predvsem sprostiti, saj njegova majhnost in mirnost omogočata prav to. Ne smemo pa mimo reke Kolpe, ki je v vročih dneh kot nalašč za kopanje in druge vodne aktivnosti. Posestvo in kamp pa sta odlično izhodišče za odkrivanje okolice, pohodništvo, kolesarjenje, izlete in kulinarična potepanja.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo na celotnem območju kampa. Na voljo je skupna kuhinja z vsemi potrebnimi pripomočki in urejene sanitarije.

Kamp Posestva Lovšin
Kamp Posestva Lovšin Foto: on lovsin

Kamp Stari pod – Kamp Jankovič

Božanski počitek v objemu narave

Kamp Jankovič ali Kamp Stari pod leži v bližini vasi Adlešiči in neposredno ob reki Kolpi. Točen naslov: Kamp Stari pod, Adlešiči 24a, 8341 Adlešiči.

O kampu Jankovič/kampu Stari pod

Kamp Jankovič leži v bližini vasi Adlešiči. Kamp Stari pod se nahaja neposredno ob Kolpi, kjer je gostom ponujen prostor za kampiranje, piknike, praznovanja in prireditve. Na voljo je 50 prostorov za šotore, 3 glamping hiše in skupna ležišča za do 15 oseb. Nahaja se v bližini naravnega kopališča z obnovljenim kamnitim jezom, ki velja za eno najlepših ob Kolpi.

Sanitarije kampa so bile prenovljene leta 2021. Gostinski objekt Stari pod pa je poleg recepcije tudi restavracija, kjer pripravijo pravo belokranjsko pojedino in široko ponudbo pijač.

Aktivnosti v kampu

Glavna atrakcija je poleti zelo topla reka Kolpa v kateri se lahko kopate, ribarite ali pa jo raziskujete s kajaki, kanuji, raftom. Znotraj kampa je na voljo tudi odbojka na mivki, namizni nogomet, pikado, badminton.

V kampu Jankovič – Stari pod lahko najamete opremo za čolnarjenje, postavili so tudi splav, s katerega lahko skočite v toplo reko ali si na njem le odpočijete. Bližnje sprehajalne poti (Grajska pešpot od Žuničev do Dragošev, Šašljeva učna pešpot) se pretežno raztezajo v zavarovanem območju Krajinskega parka Kolpa. Vodijo do številnih naravnih, kulturnih znamenitosti in etnoloških znamenitosti, k ponudnikom dobre domače hrane, domačega vina, prikaza domačih obrti, …

V kampu pa skrbijo tudi za različne dogodke, prireditve, zabave in piknike. V poletnih večerih gostijo glasbenike, izvajajo delavnice in še marsikaj drugega.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo na celotnem območju kampa. Tgovina je v bližini kampa, kjer so tudi pošta in gostilna. Možen je najem hladilnika, na voljo pa je tudi skupen žar. Psi so dovoljeni.

Kamp Stari pod, kamp Jankovič
Kamp Stari pod, kamp Jankovič Foto: on stari pod

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPravilo dveh minut
Naslednji članekZnani so zmagovalci 32. Slovenskega oglaševalskega festivala

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.