Najboljši zabaviščni parki v Evropi!

Na večini družabnih iger je včasih pisalo za starost 3-99 let. To bi lahko veljalo tudi za obisk zabaviščnih parkov. Ker se poletje počasi poslavlja, je zadnji čas, da proste dneve izkoristiš za dobro zabavo. Slovenci zabaviščnega parka v pravem pomenu besede še nimamo, je pa zato naša stara celina polna neverjetnih parkov in prizorišč, ki se lahko kosajo tudi s tistimi največjimi, ki jih praviloma najdemo v ZDA in Aziji. Le želimo si lahko, da kakšnega pravega orjaka dobimo v Sloveniji, do takrat pa si lahko ogledaš nekaj najbolj zanimivih, ki ti jih lahko ponudi Evropa!

Disneyland Park, Francija

Edini evropski Disneyland leži dobrih 30 km vzhodno od Pariza, za obiskovalce so ga odprli leta 1992. Razprostira se na dobrih 56 hektarjih in velja za najbolj obiskan park v Evropi, letno naštejejo tudi več kot 10 milijonov obiskovalcev. Razdeljen je na 5 dežel z različnimi tematikami, ki se dotikajo risanih in pravljičnih junakov. Med atrakcijami je tudi 7 vlakov smrti, bodo pa v parku na svoj račun najbolj prišli mlajši otroci, medtem ko je sosednji kompleks Walt Disney Studios bolj namenjen odrasli publiki. Ta je posvečen filmski in TV-produkciji.

Disneyland Paris comme vous ne l'avez jamais vu 😍

Europa-Park, Nemčija

Ogromen kompleks parka, ki je drugi najbolj obiskan v Evropi, se razteza tik ob nemško-francoski meji v bližini Rusta. Največji nemški zabaviščni park je zrasel iz družinskega podjetja. Za obisk je privlačen tudi zaradi svojih detajlov. Znamenitosti so razporejene po tematskih območjih, ki predstavljajo evropske države, vsak obiskovalec pa bo v njem našel nekaj zase. Otroške atrakcije, 13 vlakov smrti, stalen šov program (kino, predstave na ledu, gledališče …), veliko restavracij. Park je povezan tudi s kampom in 6 tematskimi hoteli. Nedavno je svoja vrata odprl nov del parka, težko pričakovani vodni park Rulantica.

POV - SILVER STAR Europa-Park - OFFICIAL ONRIDE

Tivoli Gardens, Danska

Zabaviščni park v osrčju danske prestolnice je drugi najstarejši zabaviščni park na svetu, odprli so ga leta 1843. Tivoli ima štiri vlake smrti, med njimi je najbolj znan leseni Rutschebanen iz leta 1914, eden najstarejših še delujočih lesenih vlakov smrti. Ob vlakih smrti obiskovalci uživajo še v vrsti drugih adrenalinskih atrakcij, sicer pa Tivoli deluje tudi kot eden osrednjih mestnih parkov in je pomembno prizorišče kulturnih in zabavnih dogodkov.

Tivoli Gardens in Copenhagen, Denmark

Gardaland, Italija

Zaradi bližine Italije ga Slovenci najraje obiščemo. Park najdemo v bližini Gardskega jezera. Ustanovljen je bil leta 1975, vsako leto pa privabi 3 milijone obiskovalcev. Razprostira se na območju 60 hektarjev in ponuja bogato kombinacijo atrakcij. Gardaland ponuja vodne atrakcije, vlakce smrti in nekatere aktivnosti za družine. Mednje spadata prašičja dežela Peppa in akademija Kung Fu Panda. V tematskem predelu lahko srečate maskoto Prezzemolo, zmaja, ki je star toliko kot park sam. Gradaland je v zadnjih letih razvil tudi dobro nastanitveno ponudbo.

GARDALAND (2022 Summer)

Portaventura, Španija

Ta zabaviščni park je del letovišča PortAventura World na katalonski obali blizu mesta Tarragona. Razdeljen je na šest tematskih območij – Sredozemlje, Divji zahod, Mehika, Kitajska, Polinezija in Sezamova ulica -, vsako od njih pa obiskovalcem ponuja vrsto atrakcij od vlakov smrti in vodnih atrakcij do predstav. Shambhala, eden od tamkajšnjih vlakov smrti, se lahko pohvali s kar tremi rekordi: ima najdaljši padec ter je najvišji in najhitrejši vlak smrti v Evropi, doseže namreč hitrost 134 kilometrov na uro.

Shambala - PortAventura - Spain
Prejšnji članekOživitev demokracije in udejstvovanje mladih
Naslednji članekZakaj je odstopila Marta Kos?

1 komentar

  1. Žal nimate pravih informacij, malo je potrebno pogledat še proti vzhodu. Poljska ima zabaviščni park Energylandia, kjer rollercoasterji presegajo rekorde, katere nahajate.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.