Najlepše četrti Londona

London

London je verjetno najživahnejša evropska prestolnica ter ena najprivlačnejših turističnih destinacij. Na Big Ben in Buckinghamsko palačo se gotovo že spoznaš, zato tokrat o nekaterih zanimivih londonskih četrtih.

Notting Hill

Četrt pisanih hišk, ki je zaslovela z , v katerem blestita Hugh Grant in Julia Roberts. Tu se vsak avgust odvija Notting Hill Carnival, skozi vse leto pa je živahna tržnica s starinami in oblekami na Portobello Road.

Notting Hill
Notting Hill je soseska kot iz filma: dobesedno.

Camden

Camden je čez dan poln stojnic in trgovin, kjer lahko kupiš dobesedno vse. Ob kanalu Regent’s se sprehodi mimo živalskega vrta do Regent’s Parka; to je ena najlepših poti v Londonu. Ponoči se Camden spremeni v glasbeno središče, saj je tu veliko pubov z živo glasbo ter klubov.

Camden Town
Camden Town: raj za opazovanje in nakupovanje.

Brixton

Brixton je znan po pokriti tržnici a številnimi stojnicami, butiki in restavracijami, kjer strežejo hrano iz raznih držav. Tu se nahaja tudi Brixton Academy, eno najboljših koncertnih prizorišč v mestu. V Brixtonu boš našel veliko glasbe v živo, ulične umetnosti in dobre hrane.

Brixton, London
Brixton je kraj za umetnost in ulično glasbo.

Soho

Soho je fancy soseska in Londonsko središče zabave, okrašeno z neonskimi lučmi. Tu najdeš neštete pube, elegantne kavarne, zanimive trgovine, klube, restavracije s hrano z vsega sveta, živahno LGBT sceno in mnoga gledališča.

Soho, London
Soho je ena izmed najbolj živahnih londonskih četrti.

Chelsea

To je soseska dragih hiš, luksuznih avtomobilov in čudovitih majhnih trgov. Tu se vsak maj odvija Chelsea Flower Show, najprestižnejša razstava rož na svetu. Hkrati se tu nahaja Stamford Bridge, stadion nogometnega kluba Chelsea.

Chelsea, London
Chelsea ni le soseska nogometa, temveč nudi bivališče tudi mnogim premožnim prebivalcem Londona.
Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.